tisdag, juni 18, 2013

Baka, greja och planera

Uttråkade barn blir lätt gnälliga och retsamma, antar samma gäller för uttråkad mamma. För fy vad långsamt det går, 3e dagen bara hemma i stort sett och vi alla 4 klättrar lite på väggarna. Trodde skolan skulle göra gott för Jamie men tja dem har ju börjat med halvdagar så vart bara 3 timmar... Så den febriga Alex och den rastlösa jamie bråkar om tv-spelet medan jag desperat försöker få grejat med en Mollie hängandes i byxorna gråtandes...
Nå jag har iaf fått bytt lakan i barnens sängar, tvättat dem och Jamies underlakan är redan torrt och på plats i sängen igen. Praktiskt med sol och vind, bra tork! Sen så har vi gjort av med dem tråkiga övermogna bananerna vi hade genom att baka banan choklad muffins. Det blev dubbel smet och jag hade inte mjöl eller olja så det räckte så jag bytte ut lite men dem blev goda! Gjorde en plåt med muffins och resten av smeten hällde jag i en kakform :)



Nathalies omgjorde recept på banan choklad kaka, enkel sats

2 ägg
1½ dl matolja
1½ dl flytande margarin
2dl mjöl
2dl havregryn
1½dl farinsocker
1tsk bikarbonat
3msk kakao
3 mogna bananer

Gör så här:1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Mosa bananerna i en bunke.
3. Tillsätt olja, flytande margarin, ägg och farinsocker under omrörning.
4. Blanda mjöl, havregryn, kakao och bikarbonat i en annan skål och tillsätt sedan mjölblandningen till smeten under omrörning.
5. Sätt muffinsformar i en muffinsplåt och fyll dem till 2/3 med smeten. Grädda i 15-20 minuter.




För övrigt så funderar och planerar jag inför sommaren. Pga omständigheter i familjen så finns det ingen bil att låna för oss så vi har funderat lite kring hur vi ska lösa det. Att hyra bil i Sverige kostar ju skjortan men så kläckte en vän en smart plan, köp en bil och sälj den när ni åker! Jaaa varför inte? På det sättet får vi en bil under sommaren och får tillbaka iaf delar av pengarna. Blir högst troligen billigare än att hyra bil. Jag har till och med börjat fundera på om man ska köpa en billig bil och ställa av den efter sommaren o så kan man bara ställa på den när vi kommer åter i jul :) Men vi får se hur det blir.
Sen måste vi också boka flygbiljetter för sommaren, bara dumt vi låtit tiden springa iväg och priserna med det, men så kan det vara och vi får bara betala och se glada ut... Men hem ska vi!








Inga kommentarer: