onsdag, juni 22, 2011

Sen Gibraltar så reagerar jag varje gång jag åker buss eller ska gå över ett övergångsställe för på bussen är det inte ett litet pling när nån trycker på stopp utan ett ljud som får dig o hoppa i sätet :) Och övergångsstället har så jäkla högt ljud när man ska gå över att jag inte kan beskriva. Så snabbt man vänjer sig vid vissa saker... jag menar jag har ju bott i Sverige i hela mitt liv medan jag vart 3½ vecka i Gibraltar o ändå reagerar jag i Sverige...

Idag har vi varit in till stan för o träffa Ellinor. Jag vill verkligen inte bo i en stad där du måste ta hundra olika bussar, tunnelbanor och andra transportmedel bara för o ta dig till andra sidan... efter två dagar med massa meck, av o påstigningar så har jag kommit fram till det!
Vi åkte runt sköndal för o hämta barnvagnen som står där, snackade med Manne o Lovisa och missade därför bussen som gick precis utanför där... fick gå nån km med en gnällig Jamie som aldrig orkar gå nån stans... Den killen lider risk för fetma med mina gener, hans aptit för småätande och så att han aldrig orkar gå, bara vill sitta... Men det får vi jobba på! 4½åringar ska klara av o gå en bit tycker jag!
Well något sena kom vi äntligen in o fick träffat Ellinor :) Vi gick till kungshallarna o åt lunch, fick äntligen min kinamat, fast den var lite mesig tycker jag. Kunde smakat lite mer!
När vi ätit så letade vi upp adressen som skulle vara till butiken där jag sett att dem lagade iphones på nån timma bara. Med hjälp av gps i mobilen och tunnelbana och sen lite taskig navigering längs med rätt gata så hittade vi butiken!
Jag fick lämnat i min telefon och den skulle va klar på 1½h så vi leta upp ett fik, inte så mysigt o pajen ajg köpte blev var inte mkt o ha. Men glassen dem andra åt var ruskigt god! Hallon o lakrits glass var en riktig höjdare, nästan den godaste glassen jag ätit! men tja barn tröttnar snabbt så vi gick vidare. Hittade en fin lekpark med massa olika lekgrejer bara en bit ifrån butiken så grabbarna vart saliga :) Ellinor måste tro att dem är fullständigt understimulerade :P Sen kom sommarregnet, fanns ett litet tak över några picknickbord som vi ställde oss under o 5min senare hade det slutat regna så vi slapp bli blöta :)
Så hämtade jag min mobil, blev övertalad av försäljaren o köpa värsta skyddet till den också så nu är den skyddad mot all eventuell fara ;) And so nice and shiny! ca 2000kr gick kalaset på, kanske mindre skoj, men så kan det vara...
Sen blev det hemfärd. Mer meck med tunnelbanor o bussar o sen bil men tja, what to do... Är iaf riktigt stolt över att jag klarat köra i sthlms trafiken och att jag hittat alla 3 gånger jag gett mig ut på egen hand. Våran gps ligger nämligen kvar hemma o den i mobilen har jag inte behövt använda ;) Ett stort steg för Nathalie, någon gång kanske jag vågar mig in i dem centralare delarna o inte bara motorvägar o tunnlar :P
när vi kom hem fixade jag o Anna mat, johan tände bastun o efter maten så fick vi in ungarna i bastu/dusch så nu är dem rena. Välbehövligt!! Jag duscha imorse o jag är inte så förtjust i bastun så jag hoppade det.

Imorgon blir det shopping av mat till midsommar med Anna o barnen och sedan vet man aldrig vad som händer... Säkert nåt friluftsaktigt eftersom Anna är hemma...

Sist men inte minst, GRATTIS MAMMA på din födelsedag!

Inga kommentarer: