söndag, februari 07, 2016

Storm

Det blåser typ halv storm ute och jag kan höra huset skaka av vinden och regnet som smattrar mot rutan och jag finner enorm tröst i att ha ett hus att befinna mig i just nu. Imorse såg jag en man med sovsäck som hade sovit utanför kyrkan om vi bor mittemot, jag hoppas han har hittat bättre skydd i natt! Har aldrig varit med om så kraftigt oväder här i England förut. Jag var tvungen att gå upp och kolla alla fönster och dörrar då det lät som att det var öppet någonstans... Mysigt men samtidigt lite läskigt, naturkraften är så råstark att man inte har en chans den dagen det blir för mycket. Vi borde värna mer om vår jord, vår natur och de resurser vi fått serverade på ett litet bananskal. Men istället så förorenar vi mer än någonsin, vi fäller träd och skräpar ner, vi släpper ut farliga ämnen och tänker inte på våra barns framtid... Jag försöker lära våra barn om vad vi kan göra för att bidra. Vi källsorterar alla våra sopor och pratar mycket om det. Men vi bidrar också till föroreningen genom att köra mycket bil, vi äter mycket kött och vi utnyttjar dem resurser som bidrar till farliga avfall som smutsig energi (vet inte vad för el vi får) och använder plats och elektronik prylar... Det är svårt att göra avkall på saker men om alla bara kunde källsortera, ta cykeln istället för bilen eller se över sina energival så skulle vi kunna skjuta upp katastrofen ett tag!

Och för att på nåt sätt väga upp allt miljösnack så kan jag meddela att våra nya bil är hemma och att volvon fått flytta hem till en väns gård i väntan på att nästa beslut om den ska fattas. Ja det här med bil är ju inte så miljövänligt men i dagsläget är en miljövänlig bil för dyr och ett liv utan bil ej genomförbart. Nya bilen verkar helt okej, lite inrökt men funkar bra. Jävligt läskigt är det att ha ratten på andra sidan och växla med fel hand, men det går. En till sak att vänja sig vid bara...

Och förutom ny bil idag så har jag knutit ny bekantskap. Jag fick be en av Jamies klasskompis/fotbollskompis föräldrar om hjälp för att komma till fotbollen i morse och efter matchen blev vi hembjudna på fika. En väldigt trevlig familj som också är relativt nya till Woking. Jamie och George är bra kompisar så jag hoppas på fler tillfällen att umgås med den familjen!

Och hur gick fotbollen då? Jo Jamies lag vann! Jamie säger 5-2 men jag tror inte det var mer än 4-2, men det spelar ju inte så stor roll. Dock gjorde kanske inte Jamie sin bästa match idag, men man kan ju inte alltid vara i toppform :)

Båda lagen var orangea så det andra laget fick röda tröjor över, tyvärr hjälpte det inte jättemycket så vi hade lite svårt att se skillnad på spelarna...

Inga kommentarer: