söndag, februari 15, 2015

Valetines day in Gib

Jag hade stora planer för gårdagens alla hjärtans dag, men ibland blir det helt enkelt inte som man har tänkt sig. Planen var att åka till Gibraltar och gå på bio och åka skridskor och till Gibraltar kom vi, men pga olika omständigheter så fick vi ingen som tog hand om hunden så hon fick åka med. Först tänkte vi att jag och barnen kunde gå på bio och Pelle promenera med hunden och sen kunde vi byta så han och barnen kunde åka skridskor.Men så la vi ner bion, bestämde att vi åker till Puerto Banus någon dag (dem har också engelsk bio) istället.
Så vi gjorde Main street, Jamie fick sig ett par nya skor och vi fick träffat Kamila, Akim och Karim igen, plus deras lilla tvåmånaders bebis, så himla mysigt att ses igen! Vi åt lunch på Casemates och promenerade runt Ocean Village och sedan vidare mot Kings Bastion för att åka skridskor.Men nej då skulle dem snart spola isen så hade blivit närmare 1½h väntetid på det så vi gick till bilen och for ut till Europa point ist. Pelle och jag fikade medan barnen lekte, vi sprang på Jamies gamla fröken och så gick vi en vända och kollade på utsikten där man kan se både Gib, Afrika (Marocko) och Spanien samtidigt. Sen for vi till Morrison och fyllde en vagn med godsaker, godis, snacks, flingor och annat som vi har saknat i vår frånvaro från Gib!
Det blev en bra dag i Gib iaf, även fast inget av det vi hade planerat blev av, men det kommer ju fler tillfällen för det :)

We love Gibraltar

Crazy family

Älskade familj!

Europa Point

Europa Point

Idag har vi kört Pelle till flygplatsen, han ska jobba i Sverige till på fredag. Sedan så hade jag fått reda på att Alex bästa kompis från Gib och hans familj var i sin lägenhet i San Pedro så vi hade bestämt dejt. Mamman är spansk så dem kom inte direkt i tid så det blev en lång väntan trots att vi var på en lekplats, men sen blev Alex lycksalig över att få träffa Ian igen! Dem har inte setts sen i Juli men tog vid där dem slutade och hade så himla roligt ihop, dem är verkligen bästa vänner. Och det är roligt att se Alex leka så bra med en jämnårig då han oftast dras till äldre barn. Och min spanska har förbättras sen vi sågs sist, likaså mamma Anas engelska så vi kunde prata ganska bra. Ska försöka komma iväg och träffa dem på sportlovet igen :)

Sen vi kom hem har barnen fått städa sitt rum, något dem nog inte gjort sen i julas ordentligt (fast jag har varit inne och plockat och dammsugit såklart) då dem hade en skuld till mig o betala av. Näre är inte så illa som det låter, men både igår och idag har dem handlat saker för sina egna pengar, fast jag har betalt med kortet, så dem hade inte helt jämna pengar så ist för veckopeng nu när dem städade så drog jag av lite på deras prylar så vi slapp växla sedlar. 
Jag fick även städat resten av huset, något jag påbörjade i torsdags men aldrig hann klart med och som sedan inte hunnits med sen dess heller då det varit fullt upp med annat. Möblerade även om lite i torsdags och nu fick jag slutfört det sista med det också. Så känner mig nöjd och glad, trots att jag är gräsänka nu ett tag... Och nu ska bara en ungspannkaka fixas och barn duschas så är dagens utmaningar fixade ;)

Bus i San Pedro

Inga kommentarer: