måndag, december 09, 2013

Städ och mat

Har haft en slö dag som så många andra, men med städat hus så får man lov att vara slö! Mina pojkar vill gärna tjäna pengar just nu, tror det är nyhetens behag. Men i vilket fall så städade och dammsög dem lägenheten mot en peng var. Vi tror på att lära våra barn att för att få något så måste man jobba för det, och vill dem ha just den där leksaken, ja då får dem tjäna ihop sina pengar och sedan köpa den! Det fungerar och dem är ivriga att hjälpa till för att få lite mer pengar så att dem så småningom kan köpa något dem vill ha. Jamie är duktig på att spendera sina pengar medan Alex faktiskt lägger det mesta i sin spargris för att när den är full kunna köpa något stoooort :) Anyways, jag klagar inte då dem lär sig att hjälpa till hemma, dem lär sig att saker kostar pengar och jag slipper städa. Nåja, jag får ju hjälpa till och det blir ju inte direkt perfekt men en dag kanske dem lärt sig så pass att jag slipper :)

Men idag då, Trine och Leo har varit här. Det är så skönt att Leo är så trygg här att han sover middag här (likaså tvärtom med Mollie hos dem) för det gör att jag och Trine får en lucka på ca en timma då vi bara kan prata utan avbrott. Man behöver det där ibland.
Egentligen hade vi bestämt att våra familjer skulle fira jul tillsammans idag, men så kom jag på att Jamie skulle till scouterna så imorgon kör vi vår lilla julafton med julig gryta, julgodis till efterrätt och paket för dem små! Ska bli väldigt mysigt, dem har ju liksom blivit vår adopterade familj här nere!

Nu ikväll provade jag en ny variant av julgodis, eller ja, godis. Jag gjorde vit choklad fudge med polkagrissmulor i. Ser och luktar spännande så jag hoppas det blir gott!

Inga kommentarer: