tisdag, december 10, 2013

Mollie 23,5 månader

Mollie som just nu är inne i en otroligt jobbig period har också sina fantastiska stunder. Som just nu, hon står och sjunger och dansar med sina dockor, ja alltså hon använder inga riktiga ord utan kör sitt Mollie-språk. Ett språk som även förekom igår når hon läste böcker för mig, hon är så himla söt. Man vände bort blicken när hon läste och då puttar hon på en, pekar på boken och säger där. Man ska alltså lyssna på boken! Sen kör hon sitt babbel, pekar på sidorna i boken och bläddrar. Hon för också långa konversationer på sitt eget språk, man vill så gärna förstå men väldigt få ord som man förstår kommer ur hennes mun. Jag tror hon är lite förvirrad av dem tre språken som hon hör dagligen och kanske tror att man kan hitta på själv :) Hur som helst så har jag lagt märke till att hon utan problem förstår svenska och engelska och utför order oavsett vilket av dem språken dem kommer på. Detta gör mig glad, iaf ett av våra tre barn har fått engelska på köpet. Dem andra två har fått kämpa mer men pratar båda engelska obehindrat nu och oftast kommer det frågor om ord på svenska än på engelska.

Mollies favoritsysselsättning just nu är för övrigt Youtube, jag har en playlist med hennes favoriter vilket är allt från gangnamstyle, what does the fox say till nursery ryhms. Men hon har även börjat efterfråga filmen "in the nigths garden" tror den heter "I drömmarnas trädgård" på svenska.
Annars leker hon med sina dockor, kör runt dem i vagnar och nyss så lade vi en av dem i dess säng (dvs hennes gamla babysitter).

Men in emellan alla dessa söta och charmiga stunder så kommer monstret fram, jorå monstret som kastar sig på golvet, skriker, gråter och kastar saker runt omkring henne. Och detta bara för att hon inte fick exakt som hon ville, eller för att man ville visa något... Men hur mycket monster hon är så älskar jag henne mer än livet själv, ljuvliga unge!


Inga kommentarer: