fredag, december 06, 2013

Nu är Pelle 30år!

Herregud, jag är så redo för semester, så tack och lov för min födelsedagspresent till Pelle, om 1½ vecka är bara vi två i Barcelona!! Ja för igår fyllde Pelle 30 år. Det firades med skönsång, presenter och pepparkakor i sängen. Sedan blev det skola, jobb och frukostdejt med Anne innan det vankades pannkakor till lunch! Skulle väl ha varit pannkakstårta men vi hade glömt glassen så blev bara pannkakor med grädde, inte så illa det heller!
Sen så hade vi fina vänner här som barnvakt på kvällen så jag och Pelle fick gå ut och äta middag. Vi gick till en hyfsat nyöppnad restaurang som jag aldrig varit på, och oh my god vilken mat! Dit tänker jag definitivt gå tillbaka!!! Och efter middagen blev det bio, senaste Hunger Games filmen som var väldigt bra, men oj en sån cliffhanger till nästa film... Det blev en lyckad dag och en lyckad kväll helt enkelt! Och imorgon är det dags för middag med alla vänner här nere för att fira fina Pelle!

Idag skulle jag ha min lugna dag hemma och liksom sortera upp huset och tankarna. Men med en Mollie i huset så blir det inte särskilt lugnt. Plus att vi fick gå till affären för all yoghurt var slut, kvinnan i kassa bara tittade på mig när hon fick skanna sjuttioelva olika sorters yoghurtar. "yes we like yoghurt"...

Sen när vi gick hem från affären så kom det fram en spansk man och av det jag förstod med mina bristande spanskakunskaper så tyckte han att Mollie hade för lite kläder på sig, han pekade på henne sa nåt och sedan Mucho frio vilket betyder mycket kall... Och jag kom fram till att väder och kläder är så relativa beroende på var i från man kommer. Vi har 15 grader här, det är fuktigt och rått och blåser som attan men för turisterna så är det varmt och dem kommer med sina shorts medan Gibbosarna går med sina dunjackor, mössor och vantar... Mollie hade på sig tights men satt i min hemmasydda åkpåse gjord av en fleece filt och med skinnet att sitta på. Sedan hade hon långärmad t-shirt, tjocktröja och en fleece från polarn o pyret som har vindstopper i sig, hon klagade då inte på att hon var kall! Och jag lovar att min dotter inte är sen emd att påpeka när något är fel ;) Så tja, jag bor här nere men är ändå uppvuxen i ett kallare land och därför antar jag att vi hamnar mittemelllan turist och lokalbefolkning.

Resten av dagen skulle jag baka, städa och tvätta men jag är så jävla trög numera. Mollie tar musten ur mig med alla sina bråk, jag är hopplös på att lägga mig i tid och jag vet att om jag grejar när Mollie är vaken så ska hon "hjälpa till" och då blir det ändå inte bra. Och när Mollie sover vill jag bara andas ut, fast idag bakade jag faktiskt lussekatter när hon sov.
Sen blev Liam kvar rätt länge då hans mamma kom rätt sent och eftersom jag bjöd in hans mamma och syster ett tag, så då fick jag inte gjrt något av det jag hade tänkt mig... Jamie är fortfarande hos Liam nu då han gick med dem hem och dem andra två har jag stoppat i säng. Köket är städat, tvätten är hängd och lägenheten dammsög Alex igår mot en peng. Dock är toaletten kvar att städa, får se om jag kan kicka igång mig själv sen... men är så jäkla trött...


1 kommentar:

Paulo Gonçalves sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.