onsdag, juli 07, 2010

om allt o inget

Det har blivit lite skralt med bloggande men i ärlighetens namn så är det sommar och jag har bättre saker för mig ;) Sommaren är kort så därför försöker jag göra det mesta av den!

Måndagen var en underbar dag, Pelle var hemma igen och jag sov som en stock på natten. Jag fick sovmorgon och först halv elva väckte Pelle mig! När jag kommit mig upp så tog jag med mig Nall ut o tränade lite intervall, joggade nog 50% iaf och det var nog ett par km då också. Sen jobbade jag lite och var effektiv den tiden jag jobbade. Sen hämtade vi barnen och for till torp för jag behövde mig en ny mobil. Pratade med dem i 3-butiken och det blev ingen ny mobil, jag vill ha Iphone 4 och den har inte kommit till Sverige ännu. Han sa även att felen på min mobil är en garantisak så kan få den fixad gratis! Men valde o inte lämna in den eftersom jag ville ha kamera i Belgien till helgen. Sen handlade vi mat o for hemåt. På kvällen kom Emma och vi gick en lång o härlig promenad i fjälla, på en stig jag aldrig gått på innan. Väldigt vacker stig som gick upp o ner i skogen, över bäckar med fallna trädstammar och ja, riktigt sagolandskap! Var riktigt härligt och vi höll ett så bra tempo att även Emma kände av det. För mig känns det väldigt bra då jag innan alltid haft väldigt svårt o hänga med henne och alltid får sänka tempot. Har insett att mina fötter o vader mår bättre när vi inte går på asfalt så jag hoppas på mer turer i skogen!

Igår så började jag dagen med att gå på gymmet i Brastad med Emma! Förutom gymmet vi hade i skolan på gymnasiet så har jag aldrig tidigare gått på gym. Dock var detta gym i samma klass som skolans, litet och endast en maskin av varje sort men det var rätt så skoj! Med trevligt sällskap, beskrivningar av maskinerna och rock i högtalarna så fick jag slitit mig rejält svettig o tiden gick fort :)
Sen hann jag med liiite jobb igår också innan grabbarna skulle hämtas och vi skulle vidare till mormor. Missade färjan precis bara för dem körde extra turer, himla irriterande då jag anpassat så jag hade ett par minuter till godo till vanliga tider... Men vi kom iaf över och hem till mormor. Var mysigt hos mormor som alltid, barnen älskar sin gammelmormor och hon dem. Trots sina 91 år så leker hon med barnen! Själv tog jag det lugnt, umgicks med mormor och fixade middag till oss. Mormor håller på o förbereder sig inför o dö, den här gången hade hon plockat ner tavlor som jag råkat nämna att jag tycker om. Jag fick dem så hon vet var dem hamnar... bara för o vara säker på att jag får dem. Detta är för mig hemskt, jag vill inte att hon ska dö! Men för mormors sinnesfrid så tycker jag att det är bra. Hon sätter lappar på saker som hon vill att vi ska ha, tex har hon satt lappar på sina vardagsrumsbord för hon vet att jag tycker om dem... Men tur att hon behåller dem tills det verkligen är dax för annars skulle hennes hem se lite utplockat ut :P
Kan känna ibland att jag går o ber om saker hos mormor, men hon säger att hon gärna vill ge bort sina saker. Jag vet inte, man vågar knappt nämna att den tavlan var fin för då kan man räkna med att den följer med en hem innan dagen är slut...

Idag är jag lite trött. Känner väl egentligen att jag borde ut o träna men samtidigt så ska jag på promenad med Emma ikväll. Kanske kör ett pass på wii active innan promenaden som uppvärmning.
Vägde mig iaf idag och jag hade trott att jag skulle gå upp lite efter dieten, Emma gick upp 1kg men + 0.3 sa vågen o då har jag ändå byggt muskler o hade lite mer kläder på mig på vågen idag så jag räknar det knappt som att jag har gått upp.
Jag är fortfarande bitter över att jag inte tappade like mycket som Emma eller Sandra för den delen heller. Men jag gläds åt att jag åtminstone inte gick upp efteråt! Nu vill jag se resultat på vågen för min hårda träning och behärskade matintag, men det får jag nog vänta på ett tag till på. Tänkte gå med i viktklubb för att få bättre koll på läget!

Inga kommentarer: