måndag, september 09, 2013

Solen skiner

Idag är det extremt varmt ute, molnen har tagit en paus och solen strålar för fullt igen. Försökte oss på ett besök på lekplatsen efter skolan men det var helt enkelt för varmt. Hösten är här men sommarvärmen är fortfarande kvar, synd för det har varit precis sådär perfekt det senaste. Men det är inte så konstigt, värmen blir nog kvar här till åtminstone Alex födelsedag i mitten på oktober. Vad jag förstått så har Sverige också en ovanligt varm sensommar även fast strandbilderna på facebook börjar bli mer sällsynta, och förekommer dem så är personerna i fråga på semester söder över :) Dock ser jag tjocktröjorna och jackorna komma fram, folk handlar vinterkläder och förbereder sig för snön medan vi kör på shorts och linne ett tag till innan vi får kolla på om våra  tunna jackor passar för denna vinter. Det är helt klart en kontrast att leva här nere i södern, men det mesta ser jag som positivt. Största nackdelen för tillfället är att spanjorerna beter sig som idioter vid gränsen vilket gör att helgplaner utanför Gib blir mer osäkra.... Jag hoppas på en fredlig lösning på det problemet snart!

Förmiddagen idag har spenderats med att städa upp här hemma, fylla vattenflaskor, torka damm och dammsuga. Skönt med ett rent hus en stund :)
Nu vilar Mollie och killarna sitter vid varsin spelmojäng och roar sig, blir antagligen en sväng hem till Dani sen innan Alex ska gå på kalas på Kings bastion hos en av sina bästa kompisar i skolan.

Hittade en chicken korma pasta i affären som jag ska prova o göra någon slags kyckling wok med nudlar till middag. Har varit sugen på o testa det sen vi kom hem från affäreni lördags. Chicken korma är nämligen en av dem nya favoriterna på hämtmaten här hemma de senaste och det ska bli spännande o se om vi kan fixa smaken här hemma på ett enkelt sätt så vi slipper beställa det som hämtmat då pengarna börjar sina lite i kassan.

Förresten så har min bror idag sålt vårt hus, med fullmakt då. Så nu är vi inte längre husägare i Sverige, eller någon annanstans heller för den delen. Jag önskar jag skulle kunna säga att vi är skuldfria men pga olika omständigheter så har vi en bit kvar dit... Dock har vi sett ljuset och kommer göra allt vi kan för att bli av med alla lån och ist börja samla pengar på hög ;) I wish!

Så solen skiner och vi har sett ljuset! Ha en fin dag!

Bye bye huset

Inga kommentarer: