fredag, september 13, 2013

Små saker som gör en dag

Små saker kan verkligen göra en dag, en dag som för övrigt inte alls har varit så speciell.
Men när man hämtar sonen i skolan och han fnittrar ihop med en flicka och båda lyser som om dem har något hyss för sig och flickans mamma säger att det verkar som om dem har något planerat ihop. Och Jamie klämmer ur sig att han vill gå hem till henne efter skolan och flickans mamma inte ryggar tillbaka som om jag vore pestsmittad för jag kom från Sverige och säger att dem ska kolla på hur nästa vecka ser ut och att Jamie kan få komma hem till dem någon dag då. Leendet som lyser upp pojken och flickans ansikte, det är guld! Att Jamie efter 2 års skolgång här nere för första gången ska få följa med en kompis hem! Det har gjort min dag idag!

Sen så när jag hämtade min Iphone från lagning (skärmen) och jag säger till Mollie att nu ska vi gå och kan hon vinka och mannen som stått och pratat med det andra kassabiträdet vänder sig om och frågar vad det var jag sa. Jag förklarar att jag sa vinka vilket betyder wave på svenska och han då klämmer ur sig att han bott i Göteborg i ett halvår och börjar dra artighetsfraser på svenska. Det gjorde mig glad, att höra en främling pressa ur sig artighetsfraser på bruten svenska i Gibraltar där jag vanligtvis är den som bryter :) Att det kunde göra honom lika glad som mig att inse att vi hade det lilla gemensamt,fast vi inte kände varandra!

Sen så har jag fått mig en timma på tumanhand med Alex, Mollie sov när jag skulle hämta honom och eftersom Pelle jobbar hemma så kunde jag hämta själv. Vi passade på att gå till marknaden och att gå in och kolla på dem som blåser glas ner på Casemates, det var supermysigt!


Inga kommentarer: