onsdag, september 25, 2013

Onsdag redan alltså

Jag känner att tiden springer iväg från mig lite, hur blev mina barn så stora? Och var det inte precis sommarlov och så får man höra att det bara är 3 månader kvar till jul?! Whats up with that?! Och är det sant att Alex fyller 5 om bara tre veckor och att Jamie om 4 månader blir 7 och innan dess Mollie 2?! I can't belive it! Och vad gör jag med mitt liv?! En fråga som jag tror många av er ställer er, när ska Nathalie bli vuxen och skaffa ett jobb?! Tja jag gör mitt bästa för att skapa mig en portfolio av bilder, att lära mig kameran och lära mig hur jag bäst kan ta vara på min talang. Det är inte så lätt och för er som undrar varför jag inte tar något annat jobb så länge så ska jag förklara för er. I Gibraltar börjar barnen i skolan från 3 års ålder, tja förskola från 3 år iaf, då går man 3h per dag gratis. Innan dess är det privata dagis som gäller eftersom det inte finns något kommunalt. Det finns ingen inkomstbaserad avgift på dagis utan alla betalar för vad dem får utan statlig hjälp vilket betyder höga avgifter. Jag har 3 barn som inte skulle klara av att vara hemma själva efter skolan vilket betyder att vi skulle få betala för två deltider på dagis plus en heltid för lillan. För att det ens skulle gå plus för mig att arbeta så måste jag alltså hitta ett rätt bra betalt arbete, något jag inte skulle få för jag har ingen utbildning. So here we are, jag är hemmafru för att det för oss makes the most sence. Varför ska barnen behöva spendera tid med alla andra förutom deras egen familj bara för att vi ska tjäna några hundralappar extra? Nej jag tror på en trygg bas för barnen, och för mig är denna tid värdefull. Jag har resten av mitt liv på mig att arbeta! För jag är inte arbetsskygg, jag värderar bara min familj mer!




Så nu när vi fått det ur världen så kan jag berätta att denna hemmafru idag bakat frallor och gått igenom Mollies kläder. Rensade ut det som börjar bli för smått och gick igenom vad jag hade inför vintern. Tråkigt nog men ack så bra ekonomiskt så behöver hon bara större strumpor och en tunnare jacka inför höst/vintern. Det är bra att ha vänner med äldre barn för man får mycket, men tja lite tråkigt är det ju att inte behöva shoppa något alls. Hittade en superfin tjock tröja igår när jag fördrev tiden på stan till Mollie, sååå synd att hon inte behöver tjocka tröjor ;) Hittade även en fin tröja till Jamie men den killen har det mesta, speciellt tjocka tröjor... Nå behöver vi nåt blir det ändå inte i dem dyra affärerna utan då får det bli en tur till spanien ist...

Har dem senaste dagarna dessutom sålt både kläder och Mollies spjälsäng, pengar jag sedan investerade i födelsedagspresenter till Alex, what comes around goes around it seems. Så nu har vi en liten hög presenter till honom och jag tror att vi bara behöver en till och sedan är vi all set!


Mollan testar för stora skor och en vintermössa

Alex gör det han lskar mest, spelar på vår ipod....

Nybakade frallor, yum!

Inga kommentarer: