söndag, maj 31, 2009

flytten

Haffade Pelles mobil som man även kan använda som mobilt bredband till datorn, mycket smidigt. Helgen har varit lite kaotisk men nu har vi bott i huset ett par dar och någon slags rutin har vi börjat hitta. Det är långt ifrån ordning här då vi till större delen har fått lägga tiden i lägenheten.
Hela dagen igår städade jag förutom en timme då vi vra nere på stan o åt lunch. Pelle körde grejer med barnen och jobbade. En granne i huset mitt emot lägenheten som vi pratat endel med och vet att dem har 2 barn i ungefär samma åldrar som våra frågade när hon insåg att vi inte hade någon barnvakt mitt i flyttstöket om Jamie ville komma in o leka hos dem medan vi grejade så han var där inne i 2½ timme. Väldigt skönt :) Jag blev nästan klar med lägenheten redan igår, idag har jag bara torkat av lite i garderoerna nere och dammsugit o skurat golvet nere. Gårdagen hade jag desto mer o göra, hetl slut var man. Sen känns det lite snopet att efter en hel dags städning o slit komma ut hit till huset där det är smärre kaos :D
Som tack för att Jamie fick vara inne hos Jeanette o Morgan som grannarna heter så bjöd vi ut dem till huset på lunch idag. Blev dock en anings fördröjd lunch eftersom vi inte hade hunnit förbereda :P Men blev ljuvligt gott med färskpotatis, grillad karré och sallad! Var väldigt trevligt också, roligt att utöka bekantskapen lite till emd dem också eftersom vi annars bara pratat med dem då vi träffat dem på parkeringen, hade bilarna brevid varandra. Deras son Max är ett halvår yngre än Jamie och deras dotter Novalie är 3½ månad gammal. så fortsätter vi umgås med dem så kommer dem små huliganerna kunna ha mkt roligt ihop :)
Känns som om jag har grejat konstant i 1 veckas tid och även fast nycklarna till lägenheten nu är inlämnade så är jag inte det minsta nerstressad. Vi har ett kaos o städa upp i och vi åker till älvdalen på torsdag. Hade varit skönt att få liiite mer ordning tills dess för mår dåligt av denna röra. Sen hjälper det ju inte att allting inte är färdigrenoverat... Och barnen är ju itne så hjälpsamma... såfort man tar sig för någonting så börjar någon gnälla, eller så ska Jamie "hjälpa till", vilket innebär att alt tar 5 gånger så lång tid och man måste hindra honom från o förstöra saker = en irriterad Nathalie! Pelle är om möjligt ännu mer lätt irriterad när han är stressad så ni kan ju gissa hur bra föräldrar vi varit på sistonde. Men dagis lät oss byta dagar efter endel mutter från deras sida om diverse regler. Så jamie går iaf dagis på förmiddagarna. Larvigt på dagis att dem är så strikta, visst jag kan hålla med om att man ska hålla sig till det schemat man fyllt i, emn eftersomd et ändå är dagis personalen som bestämmer vilka dagar vi får lov o ha jamie på dagis redan innan vi fyller i schemat så känns det som att dem kunde vara lite flexibla. Nåja nu gick det ju den här gången iaf :)

Flytten i torsdags gick okej, fast jag var tjurig o nog inte allt för trevligt... men pappa var också sur o Pelle med så vi var ett roligt litet gäng... stackars Carl ;) Katten kissade på mig när jag skulle sätta henne i buren, skitkatt!

ne nu orkar jag inte mer. Kram på er o kommentera gärna ;)

2 kommentarer:

bluerain sa...

Det är alltid jobbigt att flytta och vem är inte lättirriterad mitt i allt flyttkaos? Men jag tycker man alltid känner sig så nöjd när det gamla stället är helt utstädat och avklarat och man kan fokusera bara på det nya, även innan allt är på plats. Hoppas ni kommer trivas i nya huset nu! Kramar

Pernilla sa...

Hoppas ni trivs i nya huset ;) Det är ju alltid stressigt just när man ska flytta och samtidigt städa ur det gamla, men de går ju över.
Kram