lördag, maj 02, 2009

Jamie kissade på toaletten!

Nu är jag en stolt mamma :) Idag har Jamie kissat på toaletten!! Innan har han varit rädd för toaletten och vägrat att ens försöka sitta där. Så för att undvika det med Alex så har jag bestämt mig för att börja sätta honom på toaletten efter maten varje dag så jag gjorde det idag. Jamie följde med in o tyckte det såg roligt ut o sen ville även han testa. Han satt där en bra stund och inget hände men så sa jag att när man kissar eller bajsar på toa så skvätter det som när man kastar sten i vattnet och då tyckte han det verkade riktigt skoj och försökte på allvar o visst kom det en skvätt :D Sen ville han knappt gå av men jag lyckades övertala honom. Vi tvättade händerna o spolade. Sen såg han på tv i kanske 10 minuter innan han kom springande o sa att han ville bajsa på toaletten :) Så visst fick han sätta sig igen, nå bajs kom inte men han kissade igen!
Haha ursäkta bajs o kiss pratet, men han har avrit så ovilligt till o kissa nån annan stanns än i blöjan innan så det är ett så stort steg! Jag är så stolt över min lilla kille!

Annars idag har det också hänt grejer. Jag fick sovmorgon idag men kunde inte sova längre än till åtta iaf, men vi la oss vid tio igår så hade ändå fåttt 10h sömn. Vi hade tvättstugan på morgonen men vid nio var Pelle helt slut o bara grinig så han fick gå o sova. Jag klädde på barnen o gick till tvättstugan. Satte Alex i vagnen o Jamie fick hjälpa mig, Sen hämtade jag Nalle o gick en promenad med dem allihop tills nästa omgång tvättmaskiner var klara. Hängde den tvätten o satte ett gäng till med maskiner o sen lämnade jag hunden o gick ner på stan med barnen. Pelle behövde ju sova o barnen o jag behövde ut. Vi gick ner till sportaffären där jag hittade solglasögon till både mig och Jamie. Tyvärr lyckades Jamie senare i eftermiddags bryta sönder sina solglasögon... Men gud vad tuffa han var i dem!
Mina solglasögon var också tuffa, men köpte dem mer eftersom jag kisat så mkt på sistonde att jag fått ont i huvudet snarare än att jag ville vara tuff. Jamies kunde jag ju bara inte motstå :D

Vi gick även runt i lite fler affärer men hittade ingen present till pappa och det var det jag egentligen var på jakt efter så vi gick hem med endast solglasögon i påse.



Sen väckte vi Pelle o åkte ut till huset. Barnen somnade i bilen så vi kunde greja. Och idag kändes det som att vi fick riktigt mkt gjort. Vi rev ner överskicktet på dem bruna tapeterna i köket, slipade och spacklade. Sen målade jag även dörrlisterna i köket för o slippa det sen när dem nya tapeterna var uppe. Igår spacklade Pelle o Carl taket i badrummet så idag slipade Pelle där inne så vi kan måla där imorn. Så köket är redo för o tapetseras imorn då mamma och lasse kommer för att göra det. Så himla gott :)
Sen kommer Anna och Marcus imorn och har lovat att passa barnen så jag tänker börja måla poker/datarummet där uppe. Kanske hinner med en strykning iaf. Men det har jag ju trott innan :D Ska bli skoj o träffa Anna o MArcus lite också. Men Pelle behöver troligen sitta på kontoret :/ Jävla deklaration! Men hade han bokfört under årets lopp så hade han behövt superstressa nu.

Igår var vi iväg o grillade vid fiskebäcksvik med Carl, Vicky o Maxim. JAg ahde verkligen ingen lust, ajg avr trött, hade ont i huvudet och barnen hade skrikit nästan hela dagen. Men det var hur mysigt som helst. Vi hade mat till en hel armé och allt var så himla gott! Solen sken och vi bara njöt. Ungarna lekte och var så underbart söta. EN underbar eftermiddag helt enkelt!










Inga kommentarer: