tisdag, maj 01, 2012

Promenad i Spanien

Idag har vi varit ute på en promenad i Spanien som rubriken lyder. Men på vägen till Spanien så fastnade vi på flygplatsen då Hawk-flygplanen som är här nere och övar lyfte och landade. För er som inte vet så måste man alltså passera landningsbanan här i Gibraltar för att komma till Spanska gränsen och när flygplan lyfter eller landar så stängs vägen av, med bommar precis som en järnvägskorsning. Dem vanliga turistplanen har man liksom tröttnat på och är inte lika fascinerad av men dem här militärplanen väcker mina pilotdrömmar till liv igen. Så himla coolt att se dem, 2 av dem lyft bredvid varandra, vinge mot vinge, helt sjukt mäktigt o se!
Även ett Tornadoplan lyfte när vi var i Spanien, dem har ett väldigt passande namn för dom låter som om en Tornado som drar in över landet. Alltså rent sjukt mycket! Just nu finns det 2 tornadoplan och 6 hawkplan på plats i Gibraltar och övar, spänner musklerna mot iran och andra bråkiga länder skulle jag gissa. Häftigt o se men för dem som dagligen passerar flygplatsen är det nog rätt irriterande med alla dessa köer som uppstår.
Nåja nog om flygplanen, vi hade iaf en mysig promenad i Spanien tills Jamie föll ner och slog huvudet i stenbeläggningen när han balanserade. När man hör hur han slår i huvudet hårt i stenen blir man ju inte lite orolig... Men efter chocken o första smärtvågen hade släppt så mådde han bra, men en rejäl bula i bakhuvudet har han.
Blev en sväng på en lekplats och så gick vi längs med strandpromenaden i La Linea. Strandpromenaden hade kunnat vara superfin men dem har inte så gott om pengar i La Linea så någon stans i uppbyggandet o anläggandet så tog väl pengarna slut. Så det är vildbevuxet och höga trasiga nätstaket längs med vilket förstör stämningen en aning. Nästa gång går vi åt andra hållet från gränsen, där ska vara jättefint :)
Blev mat på McDonalds idag igen eftersom barnen blev akuthungriga o tjatade som f-n, men det är rätt gott så det gjorde inte så mycket. Dock syndade jag o drack Iste, mumsigt!
På vägen hem fastnade vi vid flygplatsen igen då 4 hawks landade och 1 propellerplan. Det är ett annorlunda liv här nere, helt klart!

Spanar in flygplanen

Lyfter vinge mot vinge, så mäktigt! Svårt o hinna fånga på bild dock.
Hawk plan
Welcome to Gibraltar :)
The rock of Gibraltar

Förresten, om ni undrar varför killarna har bytt tröjor med varandra så har det med Jamies bula o göra, Alex tröja hade dragkedja så den var lättare för Jamie o ta av o på då hans som man drog över huvudet gjorde så himla ont..

Inga kommentarer: