tisdag, maj 31, 2011

Blir inte alltid som man tänkt...



Dagen idag blev inte riktigt som jag hade tänkt mig men den slutade bra :)
Hade tänkt dra iväg till stranden i förmiddags men så fick jag ett mess från Pelle att dem skulle komma kl 12 o laga Ac:n så det var bara o stanna inne i denna jäkla bastun som varit här inne. VId 12 kom iaf killen o fixade acn i vardagsrummet, kollade på den i sovrummet o sa på knacklig engelska att han skulle kolla med sin chef o gick sen. Inget om att han skulle komma tillbaka eller nåt så vart bara o vänta mer utifall att... Men så ringde Trine, hon jobbar i huset bredvid o frågade om hon fick komma upp på sin lunch. Så fick sällskap en liten sväng innan hon återvände till jobbet. När jag o grabbarna sen åt lunch så kom iaf ac-killen tillbaka och fick fixat det sista så nu är här kallt o skönt!!
NU kan vi åka till stranden tänkte jag men så ringde Pelle. Vi behövde till mäklaren o skriva kontrakt, så mötte upp Pelle o gick till mäklaren o skrev på vår del. "ja nu ska hyresvärden få skriva på, kom tillbaka om en timma så är alla papper klara" Vad fan, tror dem inte vi har annat o göra än o springa där fram o tillbaka... Men jag o grabbarna tog en glass o kollade på mainstreet i väntan på dem jäkla papperna. Kom upp till kontoret o vår mäklare så en annan hjälper oss. Han ger mig papper o jag frågar om det är allt o vilka vi ska få stämplade osv o han är jättehjälpsam... Men när vi möter Pelle i området vi ska flytta till för o få ett papper stämplat så låg fan inte kontraktet bland papprena... SUCK! Så Pelle fick springa tillbaka till mäklaren (det är en bit) och hämta det jäkla kontraktet... Men vi hann få fixat den jäkla stämpeln innan det kontoret stängde iaf.
Och mitt upp i allt detta så explodera en oljetank som stod på land nere i hamnen vid Pelles jobb så stan är i kaos och svart rök bolmar över allt... Jag hade frågat Trine om hon ville komma ner till stranden efter jobbet men röken gjorde att vi backade ur stranden helt till slut men vi gick till Pelles kontor o kollade in branden från deras fönster en stund. Sen valde vi inomhus aktivitet o Kings Bastion. Hade tänkt bowla men alla banor så vart upptagna så blev massa arkadspel. Pelle jobbade men det var jag, barnen, Trine, Johan o deras vän Christoffer. När kl blev 20 så ringde jag Pelle o kollade om han ville äta med oss. Jodå han kom o vi åt gott tillsammans. Han berättade när han kom att oljetanken hade spruckit och att tanken bredvid exploderat den också... så nu brinner det med stora höga lågor men brandkåren hävdar att dem har det under kontroll och att ingen är i fara. Kanske kommer dem evakuera dem närmsta husen o isf får Pelle jobba hemma imorgon men vi bör vara trygga här i huset fastän vi bor rätt nära. Det får spåra ut ordentligt om vi ska vara i fara. Men känns lite läskigt med all svart rök som ligger över hela staden... Men hade den vart allt för farlig hade dem väl sagt något i hope!
Bild från i eftermiddags då bara den ena brann...


Vad som händer imorgon får röken avgöra...

Inga kommentarer: