söndag, november 13, 2016

Helgen

Ytterligare en vecka har kommit till ända och nu är det inte många veckor kvar på detta året och jag längtar efter ett nytt år nu. Men först ska vi ta oss igenom ytterligare en operation, fira en till födelsedag och fira jul och nyår!

Jo nu är det Pelles tur att opereras, han ska göra en tredje ögonoperation redan nu på fredag. Han fick en återbudstid, men vi visste att det var på gång. Så till helgen kommer vi vara två handikappade, eller en handikappad och en blind ;) Men som tur va är det bara några dagars återhämtning för Pelle och inte månader som det är för mig. Men vi har fått ragga skolskjuts åt barnen och folk som promenerar vovven... Snart hoppas jag vi är ur den här perioden när vi måste be om hjälp hela tiden, för det känns som att vi inte får ge tillbaka någonsin.

Nå denna helgen har varit bra, igår ösregnade det och förutom att Jamie var på fotboll så var vi inte ur huset direkt. Pelle är inne i en bokserie och läser varje ledig minut, själv såg jag mest på TV igår och barnen dem bråkar, leker, bråkar och spelar tv-spel...

Idag har vi haft en busy dag, killarna hade en parad till kyrkan med scouterna då de va remembrance day, vilket är en dag att hedra alla soldater som föll i första världskriget. Detta gör folk genom att bära röda blommor på jackslaget och så hade scouterna en parad då.
Efter parade så körde vi till centrum för att fika, det är ju fars dag och då måste man ju fira! Vi mötte Annika och fikade på starbucks då dem skulle ha svenska kanelbullar, men tyvärr var dem slut så vi fick nöja oss med andra bullar. Sedan blev det en vända i stan, Alex skolskor var trasiga igen... Vi köper fasen nya skor varannan månad till honom, et inte riktigt vad han gör med dem. Denna gången blev det riktiga läderskor med en ordentlig sula, så nu håller vi tummarna för att det håller för lite längre hållbarhet. Vi hittade även riktiga vinterstövlar till Jamie som han behövde och inne på friluftsaffären hittade vi termobyxor så nu är alla barnen redo för jul i Sverige! Pelle och jag har inga vinterskor än, men det löser sig nog :),
Efter några timmar i centrum så åkte vi hem, jag satte på en gryta till middag och så bakade Jamie och jag ett viking bröd, något han hade i läxa att göra. Gott blev det, funkade bra till grytan också!
Sen var vi bjudna på mer fika hemma hos Thomi och Kostas, det var trevligt som alltid! Nu är jag officiellt slut, en kväll framför TV:n är allt som är kvar på dagens to-do-list.



vi fixad amerikanska pannkakor ihop igår

Cool Jamie i nya termobrallor och vinterskor, klassiska snow joggers :)

Bakade med Jamie

Inga kommentarer: