fredag, september 04, 2015

Skola!

Äntligen börjar allt ordna sig! Igår fick vi ett samtal från skolan vi hade sökt i första hand, det visade sig att dem hade plats för båda våra killar och idag har vi varit och hälsat på! Så himla fin skola!!! Jättestor och uppdelade i olika sektioner, stora utegårdar till alla tre sektionerna, utomhusplats för studier med sjukt fina väggmålningar som inspiration till sagoskrivande. Fina fräscha lokaler med både datorsal och bibliotek. Kanske inte är så himla imponerande egentligen, var ungefär samma som min gamla låg och mellanstadieskola i Sverige men efter dem tre skolor vi haft barnen i i både Gib och Spanien så är detta helt klart det bästa! Både vi och barnen är otroligt pepp inför skolstart nu, grabbarna var jättenervösa innan vi besökte skolan men medan vi var där så märktes det att dem slappnade av mer och mer. En annan positiv grej är att dem verkar ha bra mat och Alex får det plus förmiddagsfrukt gratis, staten betalar för dem till och med year 2. För Jamie får vi dock betala men det är såpass billigt att det nog blir billigare än lunchlåda, plus hundra gånger enklare för mig! Lite synd att vi hunnit köpa nya lunchlådor dock, men vem vet, dem kanske inte gillar skolans mat o då kommer dem nog till användning, eller vid utflykter osv. Hur som helst känns detta otroligt bra så nu påbörjas jakten på Nursery åt Mollie och ett jobb åt mamman!

Imorgon ska Jamie gå på sin första fotbollsträning här, han har fått plats i ett lag! Han är pepp inför det och Alex har spanat in en Lego skolklubb som han vill börja i i skolan. Annars snöar Alex gärna in på saker som tenderar att bli för dyra, som ridning, Tennis osv... Så får hoppas att skolans klubbar duger tills vidare. Musikläraren sa dessutom att dem kunde erbjuda musiklektioner och då Alex vill ta upp trummor igen och Jamie bett om att få spela flöjt så kanske det blir det också, så vi ska nog hålla oss sysselsatta här ;)

Vi ska även ge oss ut på shopping av skoluniform imorgon, har googlat rätt på skolans provider och jämfört lite priser med basic grejerna, och det blir mkt billigare att gå ner på stan och köpa allt som inte behöver logo på sig än att beställa allt. Måste oavsett köpa nya skolskor till Jamie så ett besök i shoppingcentret är ändå nödvändigt. Men lite mer jobb blir det ju förstås.




Inga kommentarer: