tisdag, april 22, 2014

med fokus på flytten och lite annat

Okej, jag inser att jag inte varit så aktiv här men det beror till största delen på frånvaron av riktigt internet i nya lägenheten. Men vi har haft ett fint påsklov med massa flyttande och uppackande. Vi har även haft mamma och Lasse på besök i Spanien, dem bodde på hotell i San Pedro och vi fick flera bra dagar ihop. Tyvärr har hela vår familj förutom jag drabbats av förkylning och feber under lovet i olika omgångar. Men vi hann med sightseeing i San Pedro, marknad i Puerto Banus och trevliga kvällar hemma hos oss i vårt område.

Idag ringde dem från internetbolaget i Spanien och ville komma och installera internet hos oss, ganska kass timing då vi är i Gib denna veckan men då vi gärna vill ha internet så kastade Pelle sig i bilen och öppnade åt installatören. Så nu är internet fixat där också så när vi lämnar Gib och denna lägenhet till helgen så kan vi ändå betala våra räkningar, jobba och surfa som vanligt. Då kommer allt falla på plats i nya lägenheten och vi kan lämna Gib utan funderingar. Även fast vi bara lämnar lägenheten i Gib, skola och annat blir vi kvar i tills sommarlovet, dvs i ca 2½ månad till.

Det är lite lustigt men jag vet inte vad jag ska kalla området som nya lägenheten ligger i, själv vårt bostadsområde heter Flamingo Park men det är bara en lite del av ett större område. Min väderapp kallar det Valle sol, dvs sol dalen och det gillar jag, men vet inte om området faktiskt heter det. Vi tillhör iaf Estepona kommun men har betydligt närmare till San Pedro de Alcántara, its all very confusing!

Jaha och idag när Pelle ändå åkte till "Valle sol" så passade vi på att packa bilen med lite dit och datt, som vanligt har man mer saker kvar än man tror, men nu är det i stort sett bara lite mat, köksprylar, leksaker, täcken och lakan, kläder och badrumsgrejer kvar, dvs nödvändigheter för att bo här ett par dagar till. Men är rätt övertygad om att vi kommer härifrån med det vi har i ett lass i helgen och det känns skönt! På Fredag ska jag packa det vi har kvar och göra en storstädning och sedan går vi in och lämnar nycklarna på måndag då vi ändå är här för att lämna killarna i skolan. Då vi inte har nån uppsägningstid och dem som lovat att ta lägenheten från första maj backade ur gör att vi måste lämna lägenheten en månad för tidigt då man måste fullfölja kontraket och vårt går ut 1 juni. Vi har dock inte råd med dubbla hyror så vi får lämna vår deposit som sista hyra... Detta är ett rätt vanligt sätt att lämna lägenheter här i Gib, dock var det inte så vi ville lämna denna lägenhet men nöden har ingen lag... Hur om helst, vart jag ville komma är att om vi itne har chans o få depositen tillbaka så kommer vi inte heller putsa denna lägenhet till besatthet, jag ska putsa fönster, torka av lister och dörrkarmar, skåpsluckor osv, skura badrummen och sedan dammsuga och skura, det får räcka! Det är inte som att vi är grisar som har bott här hur som helst.

Så imorgon är den enda planen jag har att gå till marknaden och köpa kött, kyckling osv till våra sista middagar här. Annars står kalendern tom, kan hända att det blir fönsterputsning och listavtorkning i brist på annan aktivitet. Alex har börjat gå fulla dagar nu i skolan så jag och Mollie har 6h om dagen att bränna bara vi två :) Så kan hända att vi hinner med en promenad och lite lekparkshäng på den tiden också, vem vet ;)

Nu ska jag gå och se på lite tv med min man innan det är sovdax. Bilder från mobilen kommer sen eller imorgon, har massa fint från sista tiden. Ciao!



Inga kommentarer: