torsdag, oktober 31, 2013

Vasa Museet

Hej och hå!
Idag blev det alltså ett besök på Vasa museet, efter en lunch med Johan och en lång väntan på Anna som fick jobba över en stund. Som grädden på moset så glömde jag min mobil hemma så först fick jag lna en telfon för att ens hitta Johan och sedan kunde vi inte roa oss ute i väntan på Anna. Men det blev bra ändå, barnen charmade farfars kollegor och målade på hans bord :) Sen blev det Vasa museet, snabbtur då dem tydligen stänger redan kl 17!? Men vi hann med det viktigaste, var nog egentligen rätt lagom för barnen med en timma på museum. Jag blev lika fascinerad av fregatten Vasa som jag var förra gången jag var där, och lika irriterad över att dem la så mycket tid på prål på båten när dem inte ens kunde få henne att segla ut ur Stockholm... Men lätt att vara efterklok i guess...
Hur som helst så har vi haft en trevlig dag och efter museet så blev det en vända till skopunkten då Mollie behövde gympaskor, likaså jag och Alex stövlar hade spruckit. Dock slutade det med även stövlar till Mollie då hennes fötter verkar ha växt enormt det sista, eller så har skopunkten väldigt små storlekar för från storlek 21 på gympaskor och storlek 22 på stövlar till storlek 24! Men jag tror på att dem har små storlekar för jag har ärvda skor i storlek 22 som fortfarande är lite stora. Och om hon har storlek 24 så har jag ett par fräcka skor till henne undanlagda, men sist jag kollade var dem alldeles för stora... men tja, får väl kolla när jag kommer hem igen. Det blev hur som helst ett par svarta gympaskor och ett par svarta stövlar till Mollie, ett par blå/svarta stövlar till Alex och ett par skriklila gympaskor till mig! 

Har bestämt mig för efter ett par dagar här att barnvagnen vi har haft ståendes här ska få följa med oss hem och gnisselhelvetet vi har haft i bilen får stanna här. Jag gillar den vagnen som vi har här såpass mkt att jag funderar på om vi inte ska sälja vår andra vagn i Gib också. Den har varit så himla bra den här vagnen, en vagn jag köpte på gekås när Jamie var 8 månader för 600kr som fortfarande fungerar toppen!  Vad är det som säger att dem dyra vagnarna alltid är bäst?! Dock är det ingen bebisvagn utan det är nu den är perfekt för Mollie, den har det jag vill ha till henne nu. Ett barnvagnsmärke som inte verkar existera om man googlar det... Antar det är ullareds eget märket. Men hur som helst en bra vagn!

Imorgon så tror jag vi tar en sväng till farsta, jag ska kolla på pyjamas till Mollan och Jamie plus att vi måste handla lite mat. Sen framåt eftermiddagen ska vi hälsa på farmor på jobbet och sedan tillsammans gå på middag med resten av släkten här på Jensens Böfhus.


Besök på Vasa museet

Jamie och en dykare från 50-talet

Hur vasa sjönk

1600-tals grabbar

Kanonluckor original 1600-talet Vasa


Inga kommentarer: