måndag, april 18, 2011

internet, böcker,promenader, oro, barnomsorg...

Idag har vi fått internet som inte tar flera minuter på sig att ladda en sida, dock är det lite vajsing med nätet, ibland kopplar det bara ifrån o så måste vi starta om hela systemet. Dem senaste timmarna har det dock varit hyfsat stabilt! Det har jag firat med o sett på en film ;)

Jag är inne i en läseperiod, mal igenom alla mina gamla böcker som ploppat fram under flytten så datorn o tv:n lockar mig inget alls just nu. Men läste just ut en bok så passade på o sätta mig här innan jag ger mig in i en ny värld ;)

Helgen har varit fin. Grejade under lördagen, fick ordning på våra uteplatser o röjde upp förrådet så mer skit fick plats. Sen på eftermiddagen kom mamma o lasse med Karin o Jyrki, vänner till familjen för o kolla hur vi hade det. Blev lite fika o skitsnack innan dem gick vidare. På kvällen var det återträff med min gamla låg- och mellanstadieklass. 3 lärare kom och ett tiotal elever, vi var 24 st i klassen så var egentligen ganska dåligt emd folk som kom men vi som var där hade sjukt trevligt. Så mycket minnen som kom tillbaka, vi skrattade så det värkte i käkarna :) Jag insåg att jag var rätt slampig på den tiden ;) Typ alla killar i den klassen var jag tillsammans med nån gång under åren... :D Tur det itne var så seriösa förhållande på den tiden. Typ "jag är ihop med Olle idag o så Johan imorgon..." haha!

Igår tog vi en promenad ner till torget och åt en glass i solen. Eller ja, ja o Pelle gick o grabbarna cyklade :) Det var hur härligt som helst. På eftermiddagen tvättade jag massor och fick upp torkvindan i trädgården :) Sen så var jag ute emd grabbarna som älskar o bo i detta område som är fullt av barn. Dock oroar vi oss lite för att Jamie är för snäll o att han kommer bli utnyttjad av dem äldre barnen eller lära sig för mkt dumheter. Det svider i hjärtat när man ser honom försöka hänga på dem äldre barnen men dem är inte så intresserad av o ha honom med så han blir bara en liten patetisk svans :( Men idag så har Jamie o Alex lerkt med ett par 4åriga tvillingflickor och det funkade mkt bättre. Dem verkar dessutom vara hemma rätt mkt så jag hoppas killarna kan börja leka mer med dem ist för alla äldre barn som bara vill leka med dem för att få studsa på vår studsmatta...

Dagen idag har varit knepig, barnen har varit trötta o det har även jag varit. Eftermiddagen idag tog vi febern på Jamie eftersom ajg tyckt han känts varm hela dagen o visst hade han 38graders feber så inte konstigt han var trött. Själv sov jag ett par timmar på dagen för jag var så trött, pelle o ja fastna framför tvn igår...
Efter middagen begav sig jag o Alex o Nalle ut då Jamie behövde ta det lugnt o Pelle behövde jobba. Jag o Alex tog oss en rätt lång tur, iaf väldigt lång för Alex. han cyklade såklart medan jag o Nalle promenerade. Blev två stopp på vägen, ett på kopperskolan för o leka o sen även på koppersvägen där dem också hade lekplats. Alex var hur lycklig som helst och själv njöt jag av o höra hans skratt och av solen som värmde oss :)

Jag har väl inte riktigt insett att det bara är 2 knappa veckor kvar tills Pelle flyttar ner till Gibraltar... Ibland tänker jag när det gäller saker som behöver fixas att det kan vi gör sen, men sen inser jag att det finns begränsat med tid så att vi måste ta tag i det SNART... Och nu har vi dessutom fått reda på att dagisplats har vi absolut tidigast i augusti men i värsta fall först i oktober... så här tar det tydligen 6-8 månader o få barnomsorg fastän lagen säger max 4 månader... Så jag kommer inte kunna jobba något i sommar.... Så vem vet, flyter det på i gibraltar kanske vi flyttar ner tidigare... Suger ju för mig o bara gå här hemma med barnen och det suger för Jamie framförallt som törstar efter kunskap och umgänge med barn i sin ålder! I gibraltar får Jamie skola och Alex dagis, där är skola obligatorisk från 4 år.

Nä nog för idag, ha det bra, tills vi ses igen... :)

1 kommentar:

Anonym sa...

He på dig! Jag heter Jonna JOhansson. Jag hittade din blodd då jag sökte på google efter information om gibraltar! Vi är en familj med två småbarn som har funderingar på att flytta till gibraltar! Tänkte att du kankse kan ge mig lite info om hur man gårt till väga- vad man ska undvika oxch inte. Hur lätt är det att få jobb tex? Jag jobbar på akutmottagningen i min stad där jag bor i sverige som undersköterska, tror du det blir svårt att få in en fot i den branschen där nere? Är det barnväbligt att bo där? V har ju bott i London tidigare så språket är inga problem. Är trött på Sveriges långa vintrar, vill ha palmer ist för granar :)
Hör gärna av dig till mig, behöver all info jag kan få.
Min mailadress är jonna.ejohansson@gmail.com

Tack på förhand!
Vänlgen Jonna m familj