fredag, juni 19, 2009

en dålig dag som vände o blev bra


Midsommarafton började illa... Det första jag fick höra när jag kom upp var "eran varmvattenberedare är paj". Yes precis vad man vill höra när man redan mår skit, ja min hals gör ont igen och jag var verkligen helt slut i kroppen trots att ha sovit ca 7h.
Jag tjurade större delen av morgonen och funderade över hur vi skulle lösa det här med varmvatten o skit, det är ju nåt som är bra o ha lixom...
Efter lunch tog jag mig i kragen, det onda i halsen hade minskat och Pelle o farmor Anna försvann ut med barnen. Jag o Johan började greja här i huset. Han är bra på det Johan, han får saker gjorda :) Köket blir bara bättre o bättre, väldigt skönt. Vi grejade även på en hel del igår så lekrummet börjar bli klart med monterad bäddsoffa o lite omflyttning.
Johan har fått upp våra rullgardiner, en fönsterbräda i köket o småpillat med annat i köket. Vi har flyttat på dem grejerna som inte skulle vara i köket och flyttat på bordet. Jag har monterat upp våra hmm förvarings grejer man har i garderoben och plockat lite överallt. skönt o få det gjort.
Vid tre idag for vi in till Lysekil och Ålevik där det var midsommarfirande med folkdansgillet. Dans runt midsommarstången och fika. Mycket trevligt :) Då kände jag att dagen hade vänt, mitt humör var bra igen och jag hade glömt bort att vattnet hemma var iskallt och halsen var inte så farligt ond. Så vi åkte hem o lagade middag, grillade kotletter, färskpotatis, sill för vissa, grillad ost, sallad och gräddfil. Det var himla gott och trevligt. Stämmningen vid bordet var bra, förolämpningar haglade över oss alla, skratten och skämten varvade varandra. Ja en lagom o bra midsommar middag :)
Jag hade dukat bordet med en gardin, kunde inte hitta våra dukar, men gardinen dög utmärkt! ljus o blommor på bordet gjorde det himla hemtrevligt. Sen grejade vi lite till innan jordgubbarna serverades, belgiska, dyra jordgubbar. Men det var gott, o ingen midsommar utan jordgubbar!
Vi överlevde dagen utan varmvatten, Anna tvättade håret i handfatet med hjälp av vattenkokaren och en kastrull :D Alla sätt är ju bra utom dem dåliga! Men imorgon innan min mors 60års kalas så stannar vi till hemma hos mormor och tar oss en dusch. Vi kan ju inte gå på kalas smutsiga o äckliga.

Annars igår spenderades större delen av dagen inne i Lysekils, dem andra åkte redan vid tio medan jag fick stanna hemma o vänta in tv-killen som monterade vår nya parabol o installerade boxen. Inne i stan sen fick vi köpt present till mamma och beställt vår resa till Italien. Ja den 21/8 flyger vi till Rom, hyr bilar och kör till hmm, tja vet inte vad stället heter men vi ska iaf låna Johans italienska släktingars sommarhus. Vi som åker blir våran lilla familj, Anna o Johan o Pelles bröder, Ola o Manne. Johan fick en resa av oss och Ola o Manne i 50års present förra sommaren så nu kombinerar vi den resan med våran bröllopsresa så vi kan få lite egentid utan att behöva resa iväg helt utan barnen. Jag tycker Alex är för liten för o lämnas bort någon längre tid så det blir en perfekt lösning.

Nu är det dax o sova, tydligen skulle jag ut med Nalle också. Ha det fint alla o glad midsommar, iaf trevlig fortsättning på denna helg!

2 kommentarer:

Pernilla sa...

Nej det är ingen midsommar om man inte får några jordgubbar :P
Ha en fortsatt bra helg ;)

Pernilla sa...

Tack ;)