måndag, oktober 26, 2015

Tv-serier, spel-rum, lov och halloween!

Tredje inlägget idag, I'm on fire today ;) Nej men det är mycket som rör sig i skallen just nu, har just sett klart en av mina favoritfilmer vilken är en romantisk må-bra-film vilket jag älskar men när den är slut så blir jag lite vemodig och tankfull. Jag behöver desperat en ny spännande tv-serie att följa men dem jag testat på Netflix det senaste har antingen varit serier avslutade i förtid eller riktigt konstiga serier... Så nu vet jag inte vad jag ska välja då det aldrig verkar bli helt ok, så jag har sett ikapp dem serier jag följer som fortfarande sänder nya avsnitt och så sett mina favoritfilmer i väntan på att den perfekta serien ska presentera sig själv för mig... Förslag någon?

I övrigt så har jag idag hittat en lösning på Jamies problem, vilket är att han aldrig är ensam i sitt rum. Jag vet inte om det är en bra lösning men vi ska testa så får vi se hur det blir. Vi ska nämligen flytta in tv och tv-spel till vårt rum så det blir en neutral zon. Jag är inte säker på om det kommer bli bra att ha dem där inne, men det kommer iaf lösa Jamies problem och dessutom naturligt begränsa deras spelande då vi ibland vill ha vårat sovrum för oss själva. Men att ha barnen studsandes i vår säng och rörande runt, tja jag vet inte om det blir bra... Mitt förslag innan var att göra om deras sovrum till ett sovrum, ett lekrum och ett spelrum men Alex var inte helt övertygad, och ska jag vara ärlig så jag inte övertygad om det är en bra idé heller, jag tror det är bra att dem har sina egna utrymmen, även fast Alex rum oftast står tomt då han bara vill spela Minecraft på PS3:an som då står i Jamies rum. Men med Tv-spel i vårt rum och lite mer begränsning på speltid så ska väl deras rum bli använda också. Det är en svår balansgång det här.

Vi har en veckas lov kvar här då grabbarna har två veckor, ganska skönt för då hinner man fatta att det är lov innan det är slut, men tyvärr resulterar det i kortare sommarlov... Spanade in skolans hemsida nu och det verkar som att dem har två veckor även vid jul och påsk och sedan bara 6 veckors sommarlov. Men det kanske är bra nu när jag också ska börja jobba, kanske lättare att pussla med barnvaktshjälp osv om vi inte kan vara lediga med dem om det är lite utspritt, vad vet jag. Hur som helst så ska vi försöka köra på lite halloween pyssel denna veckan, det går ju inte att undkomma halloween när man bor i England så vi kan ju lika gärna engagera oss lite :) Jag vill gärna karva lite pumpor och göra söta små spindlar i papper osv, kanske kan vi baka halloween-kakor eller nåt liknande och fixa fina kostymer att klä ut oss i :) Embrace it!


Inga kommentarer: