torsdag, oktober 01, 2015

Sjukt positivt inlägg

Dem senaste dagarna har varit väldigt bra. Det har egentligen inte hänt något speciellt, det var lekgrupp igår och häng med Thomi och Artemis då vi gick till Morrisons. Morrisons är en stor matbutik som även finns i Gibraltar och det var mycket flashbacks för mig. Hittade dessutom svenskt lösgodis där, inte direkt det breda utbudet som finns i Sverige men tillräckligt för att gör mig överlycklig :)
En annan sak som gör mig överlycklig är att Mollie har börjat prata engelska, det började så smått direkt vi kom till England men dem senaste dagarna har hon pratat i meningar, det är inte alltid korrekt men hon har gjort sig förstådd. Det är som att hon har kommit över den där tröskeln då hon tyckte det var jobbigt att använda sig av sin engelska och nu bara prövar sig fram. Hon överraskade mig rejält i tisdag då vi hade playdate med Nadine och hennes barn, vi var i lekparken och skulle åka hem till vårat hus och då säger Mollie till Nadine " Are you coming to our house?". Från att liksom inte ha sagt mer än fåtal ord då och då till en full mening!!! Ni anar inte hur stolt jag är över henne, det är helt fantastiskt att få följa denna språkutveckling och i detta läge är jag glad över att hon inte är på ett dagis och gör dessa framsteg utan med mig! Mammas stora tjej!!!

Fick även Lucys nya sele med posten igår och den gör underverk! Hon går mycket bättre med den och vi hade betydligt trevligare promenader till och från skolan igår eftermiddag tack vare dem. Jag var på så himla gott humör!

Idag har vi varit till doktorn och fixat p-piller, jag har även tagit upp alla mina andra defekter med doktorn, men han hade inte tillräckligt med tid idag så ska få komma tillbaka... Haha så illa ställt är det alltså med mig ;) Men ni anar inte hur skönt det är att vara tillbaka i ett hälsosystem och få hjälp med allt, att få komma till en Kardiolog och kolla mitt hjärta osv tex.
Sedan har vi varit hem till Thomi och Artemis och lekt, och jag har provat på grekiskt kaffe och en grekisk maträtt på linser och grönsaker som var riktigt god, minns dock inte namnet. Kaffet smakade dock inte kaffe, det var inte äckligt men det smakade inte kaffe...
Sen fick Thomi rädda oss då vi var korkade och beställde hemleverans av maten till mellan 16-17 utan att någon av oss tänkte på att killarna hade Spanska efter skolan idag och skulle hämtas 16:15 ist för kl 15 som det är alla andra dagar... Så Thomi var här hemma i vårt hus med tjejerna och tog emot våran mat medan jag hämtade killarna med bilen, my hero! Men så är det ju med vänner, man hjälps åt, och hon känns verkligen som en riktig vän!! Imorgon ska dock Pelle hjälpa hennes man att transportera hem ett skrivbord åt dem med vår bil så det är ju tjänster och gentjänster. Pelle skall även köra hem två skrivbord till oss, dem har nämligen precis bytt lokaler på hans jobb där även Kostas jobbar och dem ger bort skrivborden från gamla lokalen! Så det var tur i oturen att vi inte hann köpa skrivbordet vi ville ha på Amazon! Nu blir det ett större till Jamie då han knappt kan använda sitt lilla då det är översvämmat av saker och så ett till oss i vardagsrummet. Jamies lilla hamnar antingen i Alex rum eller i garaget där vi kan sitta om vi vill sitta ostört.

Jag känner att så himla mycket bra har hänt dem sista dagarna så nu måste det väl snart komma en motgång?! Fel inställning? Tja det är sådan vår historia ser ut...


Pix från igår och idag

Inga kommentarer: