lördag, april 13, 2019

Shopping frenzyn fortsätter

Jag vet inte hur mycket pengar vi spenderat denna veckan, men jag vet att om vi skulle ha köpt alla grejer vi köpt nya så hade vi spenderat betydligt mer... Idag fyndade vi en säng till Jamie på en second hand i Falun. Jag vet, det låter äckligt med begagnad säng men den var otroligt fräsch, såg knappt använd ut! Det tjänade vi flera tusen på och det var precis en sådan han ville ha, men som vi tyckte var lite väl dyr... Sen så fyndade vi 3 skrivbordsstolar åt Jamie, Pelle och Mollie. Och ett hörnskåp till vårt bibliotek, i mörkt brunt, troligen valnöt, egentligen inte min stil men eftersom Pelle har ett skrivbord i liknande trä så kommer det nog passa fint in i vårt bibliotek. Kompromisser behöver göras i ett äktenskap, färgen på möblerna i vårt bibliotek/kontor är en kompromiss för mig. Pelle och jag har båda rätt bestämda åsikter om hur det ska se ut och tyvärr är vi inte helt överens om allt. Men vi ska nog få ordning på det till slut!

Förutom att fynda på second hand så har vi också köpt vårskor till barnen, något som speciellt Alex har tjatat om i flera veckor. Både Alex och Mollie blev så nöjda att dem gått runt med dem på här inne sen vi kom hem :)

I veckan har jag också fyndat på facebooks köp och sälj sidor, jag har hittat en soffa med prydnadskuddar för 150kr, den ska ha lite klösmärken från katter men de syns inte på bilderna så jag hoppas att det inte är allt för illa. Soffan är till Alex rum, något måste vi fylla ut det rummet med haha, det är stort! Jag har även fyndat en kökssoffa, det är något jag och Pelle är överens om att vi vill ha iaf. Någon annan hann före mig för att köpa den men backade sen ur så jag hade lite tur, så den ska hämtas på Onsdag, även Alex soffa och prylarna vi fyndade idag ska hämtas då. Tur att mamma och Lasse kommer med en släpkärra!

Ja det är galet vad mycket saker som har köpts på sistone, men vi har ju ett hus att fylla. Dessutom när vi köper begagnat så värnar vi om miljön och vissa av de second hand butiker vi varit till använder pengarna dem tjänar till välgörenhet så det är inte bara vi som gynnas av det. Men det känns nästan lite oförskämt och snobbigt att skriva om all denna shopping, fast jag antar om jag varit en snobb så hade jag shoppat på dyra butiker :) Snart behöver shoppingen få ett slut ändå, vi är ju inte gjorda av pengar, speciellt inte efter att de sista på huset betalas på måndag.

Jag ser fram emot nästa vecka, det är sällan jag önskar att helgen skulle vara över men det gör jag idag. Att huset blir vårt på måndag spelar såklart in, men jag ser också fram emot att mamma och Lasse kommer. Jag ser fram emot att allt kommer i rullning, att få ställa in våra nya möbler i huset och känna att vi hör hemma någonstans. Det blir fullt ös i veckan med bärande och släpande med lass både från Stenungsund och senare lagret i Borlänge. Can't wait!



En sådanhär säng fyndade vi till Jamie idag
Mollies nya skor
Jamies nya skor
Alex nya skor


Inga kommentarer: