torsdag, april 11, 2019

Husprat och shopping till huset

Igår var vi effektiva, vi skulle till Borlänge för o hämta byrån/tv-bänken jag skrev om, så jag kom på att vi kanske kunde åka förbi och förnya mitt körkort när vi ändå var i stan. Men då visade det sig att man bara kunde förnya körkort i Borlänge på tisdagar... Så vi tog en liten omväg runt Falun där jag förnyade mitt körkort, väldigt enkelt, betydligt lättare och smidigare än jag hade föreställt mig. Man åkte bara till där trakfikverket har sina förarprov, fotar sig och skriver under i deras automater, legitimerar sig och så vart det klart. Man betalar också en summa online för tillverkning och så får man nytt körkort :) I och med alla år utomlands så har förnyelse av körkortet varit ett stressmoment, och om man skulle ha bytt ut det till brittiskt/spansk körkort, något som vi förvisso inte har gjort. Men nu kom vi hem precis lagom till att vi båda behövde förnya körkortet, även om mitt var mer akut för mig, och så var det så enkelt. Nu kan jag släppa det i 10 år till :)
När vi ändå var i Falun så googlade vi second hand butiker där och hittade en. En Fantastiskt bra butik med ett bra utbud och bra priser, där sprang vi på ett gammalt litet bord som vi har tänkt ska få stå hos våra fåtöljer som vi inte köpt ännu. Men borde köpte vi, vi hittade också en tv-bänk till Jamie (som han som tur var senare godkände), plus en fin fotogenlampa och en bok. Så redan innan vi åkte till Borlänge för att hämta vår byrå så var bagaget fullt... Men som tur var hade vi inga ungar med oss så det var bara att fälla sätet för byrån och den pall vi fyndade på myrorna :) Med full bil besökte vi också ÖB för o köpa tråkiga saker till huset så som tvål, tvättmedel, skurhink, dörrmatta osv. Så när vi körde hemåt mot Insjön och huset efter en lunch på Ikea så var bilen bra full. Som tur var kunde vi lämna av allt i huset, säljaren är väldigt snäll med det. Oavsett är ju huset vårt på måndag så det spelar kanske inte honom någon roll då han själv inte bor där, men snällt ända! Så nu ligger vi än mer i fas, det är en beställning på Ikea som behöver göras, men vi kan inte enas om ifall vi ska beställa det på hemkörning och vänta än längre på inflyttning eller om vi beställa det så vi kan hämta det när vi har släp nästa vecka... Mer slit och tidigare flytt eller enkelt men längre till flytt? Jag får kanske fråga mina hjälpredor vad dem tycker... Det tråkiga med inköpen från Ikea är att vi har mätt och fått inse att hörnsoffan inte kommer fungera i vårt vardagsrum, vi får lov att köra på den med schäslong och kanske 2 fåtöljer istället, det kommer funka bättre i vardagsrummet då hörnsoffan helt enkelt är för stor. Det är ett ganska svårmöblerat vardagsrum, avlångt och relativt smalt, men vi ska nog få ordning på det.

Sorry för mycket husprat men det är i stort sett det mitt liv cirkulerar runt just nu. Imorgon ska vi tex till banken för att förbereda för lånen som vi ska signa på måndag. Allt handlar om huset, men det kanske inte är så konstigt då vi får det på Måndag. Det är egentligen en rätt annorlunda flytt då vi behöver handla mycket men egentligen inte packa ner det hus vi bor i. Normalt i en flytt så packar man ner det hus man bor i medan man väntar på nästa hus som man sen flyttar över i. Men vårt gamla hus är ju sedan länge nerpackat i lådor och i detta hus har vi bara några lådor att packa och några resväskor med kläder så det fixar vi snabbt den dagen vi beslutar oss för att tömma och lämna detta hus helt. Så ja, jag går bara och väntar på att få börja pyssla!


husen, ser rätt idylliskt ut tycker jag

Baksidan av huset, det är svårt att förstå hur mycket plats som finns inne när man ser huset

tv-bord till Jamie

Fåtölj bord

Inga kommentarer: