tisdag, april 09, 2019

Möbeldravel, new things, new beginnings

Igår i Borlänge så var vi in på myrorna, vi köpte inget då men vi såg en fin låg byrå som påminner en del om en som vi redan har, vi gillade den båda två men eftersom vi redan har en liknande och inte riktigt visste vad vi skulle ha den till så lät vi den stå. Idag har jag letat tv-bänk åt oss och då slog det mig, den låga byrån skulle passa perfekt som tv-bänk! Så vi ringde myrorna och den fanns kvar, så vi reserverade den och imorgon får vi alltså åter igen åka till Borlänge och köpa den...
Men nu har vi snart alla basmöbler vi behöver för huset, visst kommer vi fylla på med mer sen, bokhyllor tex men det är ju inte akut, böckerna kan ligga i lådor en stund. Fast känner jag mig själv rätt så kommer jag driva på det tills vi har bokhyllor också, och andra möbler som vi kan tänkas sakna... Jag har ju lite svårt för att låta saker vara, jag vill bli färdig så jag kan släppa saken och gå vidare... Men nu har vi iaf tagit beslut om soffa, tvbänk, fåtölj och vi har ett soffbord ståendes. Vårt sovrum finns det säng till och byrå, där kommer byrån behöva bytas ut och nattduksbord införskaffas, dock är det ingen brådska. Matbord hade pappa som vi kunde få så länge men beroende på hur det ser ut så kommer det kanske också behöva förnyas så småningom. Idag hittade jag en kökssoffa men tyvärr verkar jag ha varit ett par minuter försen så den hann bli såld, typiskt! Till barnens rum finns hyllor, sängar och skrivbord och beroende på mått tv-bänk för båda pojkarnas tvspel. Kanske de kommer behöva nattduksbord också men vi får se... Resten av huset kommer behöva möbler också, hallmöbler, gästsängar, skrivbord åt mig, hyllor som sagt och annat smått och gott, men jag ska försöka hålla mig i skinnet en liten stund... Känns iaf väldigt skönt att vi har koll på det viktigaste nu!

Annat på gång är att jag idag har sökt tre olika utbildningar, kommer nog söka några till om jag hittar något kul, så håll tummarna att jag kommer in på någon av dem! En ny start för mig om jag kommer in, så spännande!

Det känns som att pusselbitarna faller på plats, sakta men säkert. Det känns som vi är på väg ut ur mörkret. Jag har kommit fram till att jag måste omfamna detta nya liv så jag kan gå vidare. Det är svårt när man känner sig ensam, när barnen tycker det är jobbigt och vi dessutom går igenom en njurtransplantation men jag ska försöka. Detta är vårt nya hem och jag hoppas att det ska kännas som det när vi väl flyttat in i huset också. England finns kvar och det firar jag med att åka dit på en tjejhelg med Jodie i maj!
Tack och lov så verkar allt ha löst sig för barnen för tillfället och det gör det betydligt lättare för mig att våga gilla läget här. Jag gör mitt bästa.
Och det är iaf vackert här...


Inga kommentarer: