tisdag, januari 23, 2018

Tisdag

Våran älskade Lucy piggnar inte direkt på sig trots antibiotika, igår trodde jag att det hade vänt men det gick över lika fort. Hon äter knappt, hon vill inte promenera och tja hon bara allmänt hängig. Jag börjar på riktigt bli orolig, vad sjutton kan det här vara!? Kommer det vara något som vi enkelt kan få bukt på? Våran älskade vovve! Nu vill jag bara få henne frisk och pigg igen, varje gång jag försöker gå en promenad med henne, mata henne eller tvinga i henne medicin så inser jag hur olik sig hon är och jag blir orolig igen... Detta suger!

Alex är iaf piggar och har gått med på att prova att gå till skolan igen, han är pigg nog men problemet är att han känner sig yr. Jag hoppas det är något han överdriver och att han kommer glömma bort det väl i skolan, men vi får väl se...

Annars då? Mjo det rullar på. Jag har varit till stan idag och shoppat några födelsedagspresent till Jamie som fyller år på torsdag. Han får inget stort då han fick en dator i julklapp och födelsedagspresent i julas, men några paket ska han allt få. Några små från oss och så har syskonen valt presenter. Jag tror att gossen ska bli nöjd ändå, han förväntar sig inget från sina föräldrar så han kommer nog bli lite förvånad. Men man kan inte uppvakta sitt barn utan några paket att öppna, så stor är han inte än!

Imorgon så blir det fullt hus här när varmvattensberedaren blir installerad, säkert blir det en jäkla röra men det får vi ta. Vår hyresvärd kommer förbi på morgonen också för att se till så att allt blir rätt. Tyvärr har vi hittat nya fel i huset som vi måste visa honom, stackarn får inte en lugn stund. Men detta gäller elen och det kan ju bli lika farligt som varmvattensberedaren om man inte tar tag i det. Över lag är hus sämre här i England, det verkar inte alls finnas samma regler och föreskrifter som i Sverige. Vilket ju är lite lustigt med tanke på vilka paragrafryttare dem annars är. Men våtrum har inte alls samma krav, många har för sjutton heltäckningsmatta i badrummet?! Hur lagar för elen ser ut vet jag inte men både i detta och förra huset har vi haft problem så helt hundra verkar det inte vara. Ventilation osv verkar typ inte existera, nej här öppnar man fönstret och släpper ut all värme istället för att installera ventilation för att förbättra inomhusmiljön och värmekostnaderna... Men ja ja, varken Spanien eller Gib hade massa regler på sånt där heller, kanske hänger det på klimat, eller så hänger det på att dem är lite efter, vad vet jag.... Nu är det som det är och man får ta seden dit man kommer så det så.

Imorgon efter skolan har vi playdate med en kompis till Alex och hans mamma om Alex mår bättre, hade varit bättre hos dem med tanke på arbetet som kommer pågå här, men dem bor tyvärr en bit bort och behöver stanna i krokarna då dem sen ska hämta lillasystern så vi får hålla oss i vardagsrummet bara.

Nu ska jag se lite tv innan det är natti natti.

Inga kommentarer: