lördag, januari 27, 2018

Diagnos och kalas

Efter många tester och telefonsamtal så fick jag tillslut hämta hem Lucy igår kväll, hon har två troliga diagnoser men vi väntar på de sista provresultaten på måndag. Men bekräftat är det att hon har en sjukdom som heter Addisons disease och det är en påverkan på hennes körtlar som sitter vid njurarna som bland annat tillverkar steroider i kroppen, eller vad det nu kan heta på svenska, kan ju bara översätta den information jag fått. Här kommer en länk med mer information om addisons disease. Hur som helst så medicineras hon nu för det och kommer antagligen behöva medicineras för det i resten av sitt liv. Det andra som dem tror att hon har är leishmania som är ett parasitangrepp i kroppen, hon har blivit biten av en sandmygga i spanien när vi bodde där och sen har dessa parasiter legat vilande i kroppen och blommat ut nu. Det är möjligt att dessa parasiter har framkallat addisons disease men det kunde inte veterinären säga säkert. Detta kan behandlas men det finns risk att man inte får död på alla parasiter och det kan isåfall blomma upp igen, detta sker i 75% av alla fall av leishmania. Men då vet vi vad vi ska hålla utkik för och behandla i tid. Mer info om leishmania hittar ni HÄR.
Så förhoppningsvis får vi ordning på det här och Lucy kan leva ett långt och lyckligt liv med oss. Men googlar man leishmania på svenska så står det att det nästan alltid leder till död, vilket jag väljer att strunta i, jag måste lita på att veterinären har bättre koll.
Hon mår iaf ok nu, alltså hon är inte sig själv ännu men hon går på antibiotika och medciner för addisons och bara det har gjort henne lite piggare. Hon äter och får hon vara lös på promenaden så leker hon gärna med en pinne.

I övrigt då? Jo Jamie har övernattning med sina fem närmsta vänner. Vi har redan fläckar på heltäckningsmattan och sockerspeedade barn, när i natt dem alla kommer sova vet ingen. Just nu ser dem på film och trycker i sig mer sötsaker... Klockan tio ska vi plocka fram sovsäckar, borsta tänder och försöka få dem i säng... Men jag räknar inte med att dem kommer somna redan då, en av pojkarna är en riktig buse och kommer hålla igång gänget ett tag...

en något piggar Lucy och Alex



Inga kommentarer: