söndag, augusti 31, 2014

Sammanfattning av road trip second edition

Så en knapp vecka var vi ute på road trip och mycket fick vi se, tänkte göra en sammanfattning om länderna av det jag uppfattade längs med vägen.

Sverige: Tråkiga motorvägar med mängder av olyckor, fin natur men ösregn. Pluset är att vägarna är gratis om man är turist, not so much om man har bil som är svenskreggad dock.

Danmark: Platt, vägarbeten och liknande natur som Sverige, spenderade bara två timmar i Danmark och la inte märke till så mycket då man vart där förr.

Tyskland: Stora, breda motorvägar var man än ska, bra vägar och gratis men ytterst tråkiga då 80% omringas av skog och det är det enda man ser. I övrigt verkar Tyskland vara ett väldigt välorganiserat land där var sak är på rätt plats och den byn vi besökt gav nästan ett overkligt intryck då allt var så rent och prydligt. Jag blev positivt överraskad av Tyskland och vill definitivt komma tillbaka och se mer.

Luxemburg: Hade inga fördomar eller uppfattningar om vad Luxemburg var för typ av land så med vaken blick iakttog jag det fantastiska landskapet. Djupa dalar och höga kullar och grönt, så fantastiskt grönt. Gillade verkligen Luxemburg och skulle definitivt rekommendera er att besöka det!

Schweiz: Väldigt dyrt men vackert land, höga berg byggde detta land. Geneve var fint det lilla vi såg också. Skulle jag återvända till Schweiz så skulle det nog vara för skidåkning dock.

Frankrike: Amazingly beautiful uppe i Alperna, we loved it! Resten av Frankrike var till största delen dyrt, dyra motorvägar och till och med tunneln genom Mont blanc till Italien kostade massvis av pengar. Kommer återkomma till Frankrike då vi missade Paris.

Italien: Smutsigt och tråkigt landskap i den delen av Italien vi var denna gång, varken ladskapet eller staden Turin imponerade direkt. Sista turen ner från bergen mot Monaco var dock vackert och sist vi var i Italien vid Rom så älskade vi det!

Spanien: Tja detta land gillar vi ju uppenbarligen, men landet är stort och denna resan gav oss en lite mer överblick över landet. Mycket berg och många palmer finns det :)

Inga kommentarer: