måndag, augusti 25, 2014

Road trip second edition, part 2 and 3

Vi har en helt ljuvlig road trip, i bilen på dem tråkiga motorvägarna så lyssnar vi på ljudbok och på stoppen vid lunch, turistande och övernattningar så umgås vi och njuter!

Vi har hunnit avverka Sverige, Danmark, Tyskland och nu Luxemburg. Danmark susar man förbi p ett par timmar och är inte så himla upphetsande med sina åkrar, vindkraftverk och träd. Tyskland är en segare nöt och natten till idag så bodde vi på ett hotell på en lantlig liten ort några mil utanför Hamburg. Det var ett mysigt hotell på ett lantligt vis, skrälig matsal som skulle se lantlig ut men där det misslyckats med matchningen. Rummen var enkla men med bekväma sängar och fräscht badrum. Orten var extremt gullig med stooora villor i tegel och väldigt välskötta trädgårdar. en riktigt tysk landsidyll!
Idag har vi avverkat resten av Tyskland och gått från den danska landstypen till böljande kullar och så himla grönt. Fantastiskt vackert!! Vi vek av mot Luxemburg efter att ha fått rekommendationer om det och det ångrar vi inte! Fantastiskt landskap, grönt och vildvuxet med höga kullar och djupa dalar, slingrande älvar och vinrankor växande längs med alla sluttningar. Staden Luxembourg var fin, häftiga byggnader med mycket spiror och torn. Inne i Luxembourg hittade vi Wifi och hittade ett hotell till skapligt pris inom Luxemburgs gränser. Och tack gode gud för Hotels.com och dessa små pärlor till hotell som gör att vi bokstavligt kör in i en annan värld. Naturen här är fantastisk med kullarna, älven och dess sluss, vinrankorna och det moderna hotellet som är helt ekologiskt byggt! Maten här var fantastisk och rummen fina även om dem gråa betongväggarna och taket gjort av spånplattor gör mig lte fundersam på om dem verkligen är klara?! Men jag antar det eftersom hotellet är i bruk, kanske bara en del av det ekologiska?
Imorgon kör vi den korta turen till Paris och spenderar dagen där, ser Eiffeltornet osv och sedan kör vi ett par timmar till och letar något hotell utmed kusten. Tanken är nämligen att köra längs med franska Rivieran ner till San Sebastian i norra Spanien på tisdag! Och hinns inte hela den sträckan med så kanske det blir nån mer övernattning i Frankrike. Oh yes, ingen stress! I love it!

Pix:





Inga kommentarer: