torsdag, mars 14, 2019

Husdrömmar


Idag är jag frustrerad! Jag vill börja greja i mitt nya hus, jag vill börja köpa möbler och jag vill börja vårt nya liv, men det går inte riktigt än.
Det finns fönster att måla och kanske frågar jag nuvarande ägaren om jag kan få komma in och måla dem nu, huset står ändå tomt, så vi bara kan flytta in när vi får tillgång. Fast vi pratar om att ta in någon som gör badrummet med en gång då och isåfall bo kvar här lite längre, men vi får se... Hade det inte varit för Pelles operation så hade vi nog tagit huset direkt, varför dra ut på det liksom?! Men nu är det som det är och jag får snällt vänta en stund till.

Jag har hittat möbler som jag vill köpa, men vi har ingenstans att göra av dem, lagret är fullt, så jag hoppas de bra priserna finns kvar om en månad när det är dags att beställa.

Kolla här tex;
Bokhylla till biblioteket
Kanske en hylla med dörrar på till biblioteket också


Soffa, love it
Jamie har valt ny säng
Matbord som jag vill ha


Har jag berättat om huset? Jag tror inte det, det är två våningar med stor källare. På entreplan finns trappan upp direkt till höger i hallen, efter hallen kan du gå rakt fram rakt in i vardagsrummet, eller till vänster där ett badrum och det som kommer bli Jamies rum liggerGår du istället höger efter hallen så kommer du till köket, det har vita köksluckor och mörk träbänkskiva. Där finns det en dörr in till ett rum in till vänster, detta rum ligger till höger om vardagsrummet och har en dörr till både kök och vardagsrum. Från början ville vi ha det som kontor men då Jamie vägrade övervåningen så blev detta rum vårt. Går man genom vardagsrummet rakt fram från vårt sovrum så kommer man till ett anslutande rum, detta kommer bli kontor/bibliotek. Det är svårt att förklara, med kontoret/biblioteket, vardagsrummet och vårt sovrum ligger på en rad medan kök, hall, badrum och Jamies rum ligger på en rad. Äh jag målar en planlösning

Entréplan, ej skalenligt :)
Övervåningen kan ni se nedan, med badrum, Alex rum och Mollies rum. Tanken från början var att slå ut lite smygvindar och bygga fler rum uppe så alla barnen kunde vara uppe, men det ville inte Jamie så vi kör på denna planlösningen just nu. I Alex rum har smygvindarna omvandlats till ja jag vet inte vad jag ska kalla det men väggen är borta och det har byggts plattformar under snedtaket där vi tänkte lägga in madrasser så det blir sängar, en till Alex på ena sidan och denna andra till gäster/alla Alex gosedjur. Sen är det två inbyggda garderober också, så Alex kommer ha mer förvaring och utrymme än han kommer behöva...
I Mollies rum finns smygvindarna kvar så ytan i hennes rum är lite mindre men där kommer ändå finnas gott om plats för henne och hennes prylar! I hallen uppe pratar vi om att slå ut en vägg till smygvinden och göra ett allrum för dem och också plats för gäster, men tillsvidare låter vi det vara och ställer kanske bara in en gästsäng så länge, sen får vi se hur behovet ser ut.

Övervåning, ej skalenligt och jag har missat en smygvind bakom badrummet
Källaren är ren källare med tvättstuga, pannrum (pellets brännare), matkällare, ett rum som vi tror är förberett för att blir bastu och ett stort garage, mer än nog med utrymme för oss. Speciellt eftersom det även tillhör ett stort garage på tomten som inte är inbyggt i huset. Där är tyvärr innertaket 15 cm för lågt för att vi ska få in husbilen så vi får se vad vi gör med det utrymmet. Vinden ovanpå det garaget är stort så vi pratar om att inreda en  gästlägenhet där och bygga ett kontor inne i garaget, men än så länge är det bara drömmar. Huset och det som tillhör fungerar utmärkt så som det är redan idag, vi kan flytta in och egentligen inte göra så mycket mer än att renovera ett badrum och måla utsidan, men som ni hör så har det också ett stort potential för att bli något mer! Och då har jag inte ens börjar berätta om gammelhuset... Jo på tomten står ett gammalt timmerhus, det är inte i bra skick idag men vi drömmer om att renovera det också, köpa strandtomt och flytta det dit, det är för fint för att stå där det är idag som gästhus. Men att renovera upp det är en dyr och lång process, men drömma kan man!

Inga kommentarer: