torsdag, mars 07, 2019

Hemlängtan och framtiden

Idag har jag drabbats av en stark hemlängtan, en längtan till England. Det är konstigt när jag nu är hemma i Sverige så får jag hemlängtan åt andra hållet. Kulturen här är annorlunda och man gör saker annorlunda och nu måste vi anpassa oss tillbaka. Det är bara småsaker, saker som man kanske inte funderar på om man inte upplevt mer än en kultur på riktigt. Som att handla, det är småsaker som skiljer sig och det kommer ta en stund och vänja sig tillbaka. Idag när jag handlade så hade jag inga mynt, ingen tanke på detta innan eftersom man i England inte har mynt i vagnen, och när jag väl kom fram så fick det bli 2 korgar istället. Tungt som sjutton och många sneda blickar från personalen blev det. Vid kassan försökte jag småprata och skoja om detta samtidigt som jag försökte packa upp mina varor men fick ingen respons, kunderna bakom stod och stampade och tittade bara på mig. Svenskar är inte så sociala, jag vet ju det, jag är ju själv en svensk. Kanske tyckte kvinnan i kassan att det var för tidigt för småprat 8.30 och kunderna bakom skulle säkert till jobbet. Men det är en annan atmosfär och löjligt nog så stressade det mig och fick mig att längta tillbaka till det jag vant mig vid. Det är bara naturligt att det blir så men det känns extra konstigt eftersom detta är mitt land och jag borde veta hur saker går till här. Inte så konstigt att invandrare från helt motsatta kulturer blir aviga och förvirrade här i Sverige ibland. England har ju väldigt mycket lika som här, men kommer du från Syrien eller något annat land med helt motsatt kultur så kan man förstå att det kan blir fel ibland.

Nåja, en annan sak att vänja sig vid är att allt startar mycket tidigare här. Skolan börjar klockan 8 istället för 8.45. Innan har min tid startat vid 9, idag hade jag lämnat barnen och handlat när klockan va 8.30...
Nu har jag tvättid så jag har att göra, plus att Pelle tränar mig i lite löpande grejer i hans företag som jag ska börja hjälpa till med men det blir ändå mycket tid över. Dagarna känns extra långa och jag längtar nu efter att få nyckeln till huset så jag kan börja greja där! Här finns inte så mycket hemmapyssel att greja med.

Hur ser framtiden ut kanske ni undrar? Jo min plan är att söka socionom, socialpedagog, behandlingspedagog eller kanske fritidspedagogutbildningar och hoppas på att plugga framöver. Men innan dess så ska jag alltså hjälpa till i Pelles företag då han ska vara sjukskriven en tid framöver. Han ska nämligen donera en av sina njurar till en av sina barndomsvänner om ett par veckor. Därför håller jag mig på hemmaplan och inte söker jobb, jag vill kunna ta hand om Pelle och hans företag fram tills att han är redo att fixa det själv igen. Men sen kanske jag fortsätter att hjälpa till då det inte skulle skada med lite organisation i hans företag. Men ja, förhoppningsvis kommer jag in på en utbildning i höst och kan påbörja vägen mot min framtida karriär.

På fredag ska vi till en bank här i stan då vi egentligen inte känner för att låna pengar från Swedbank just nu och det är dem vi har lånelöfte hos. Förhoppningsvis får vi ett nytt lånelöfte från denna bank på fredag och kan flytta över våra konton också.
Till helgen får vi besök av gamla vänner som ska upp till Sälen, de kör runt oss på vägen och stannar ett dygn och umgås. Det ska bli himla roligt att träffa dem igen och få lite socialt liv!

Jag skulle kunna skriva en bok idag men jag tror att det räcker för idag.

Entrén till vårt hus, trädgård och grannens uthus. Längtar tills vi flyttar dit!


1 kommentar:

Maribel sa...

Åh jag minns när jag kom hem från USA och jag tänkte ta bilen till ICA i mina pyjamas byxor men det gick minsann inte. Haha, i USA var det då ingen som brydde sig. Spännande med utbildningar till hösten �� Mycket att se fram emot både med utbildningen och huset. Hoppas att operationen och återhämtningen går bra för Pelle.