söndag, mars 17, 2019

Bilder från huset

Söndag idag och operationen närmar sig med stormsteg, idag blir det byte här i huset, vi byter pappa i huset. Barnens pappa åker till Stockholm för att skrivas in på sjukhuset imorgon bitti medan min pappa kommer för att hjälpa mig med barnen när jag åker till Stockholm på tisdag för att finnas på plats för Pelle. Det är lite tryckt stämning här i huset, nervöst och oroligt. Inte så konstigt såklart men lite jobbigt, nu vill vi bara få detta överstökat!

Nu vill jag tänka på något annat så jag tänkte visa er lite bilder från huset. Vi var där och tittade igår, vi var nyfikna på hur det skulle se ut i de färger vi valt. Vi blev inte besvikna på färgerna, men jag blev besviken på arbetet som hade utförts, färgen är inte heltäckande och det hade kladdat på ställen där färg inte skulle vara. Vi får se om vi lägger tid på att dra ett lager till innan vi flyttar in eller om vi hoppas på att det synd mindre när möbler kommer på plats. Det syns inte på långt håll eller på bilderna så det kanske inte är så illa, men jag blir ändå besviken då det kändes som ett nederlag när man hade förväntat sig ett skinande nytt hem och så är det halvtaskigt gjort...

Framsidan av huset

Delar av trädgården

ena sidan av huset där det finns garageinfart

Sidan och en del av det externa garaget

Vardagsrum med öppen spis, målat i grått, med ingång till mitt o Pelles sovrum

kontor/bibliotek

vardagsrummet på andra hållet med igång till kontor/bibliotek

Blått i mitt o Pelles sovrum, det är svårt att få en bra överblick över det rummet när man fotar

Jamies rum som vi trodde skulle bli blågrått men det blåa i färgen tog över helt, han tyckte det blev lite barnsligt men vi provar för jag tror det blir fint ändå.

Mollies rum, blev så himla härligt turkost! Hon är nöjd och jag tycker det blev häftigt även fast jag kanske inte hade vågat den färgen om hon inte varit så tvärsäker. Bestämd dam.

Badrummet uppe, inte alls iordninggjort och jättetråkigt men det fastnade på bild igår så ni får se det ändå. Kommer krävas lite fantasi för att få det trevligt...

Nu drömmer jag än mer om möbler och inredning. Vi var och kollade igår på lite möbler men det är så galet dyrt, det får nog bli en del begagnat i början när vi behöver allt, sen får vi byta ut allt eftersom vi hittar saker och har råd. Jag menar ska man lägga 20 tusen på en soffa så ska man ju vara helt övertygad om att den är rätt och att den kommer fungera i vardagsrummet... För kollar man på blocket så finns de där dyra sofforna ute för en fjärde del av priset då folk insett att dem inte var rätt för dem, så har man tur så kanske man kan hitta den man vill ha begagnat och slipper göra samma misstag som dem man köper av... Ja vi får väl se, en soffa och ett matbord måste vi iaf ha när vi flyttar in, och sängar till alla, fast det har vi till alla utom Jamie. Lite hyllor, skrivbord, ett gammalt bord, vardagsrumsbord, en byrå och hallmöbel med spegel har vi redan utspritt hos våra föräldrar, vi kanske har mer som jag har glömt bort... Det ska bli så spännande att äntligen få inreda ett hus så som vi vill :)

2 kommentarer:

Malin sa...

Har du kollat trademax? Där köpte vi soffa som är kanon för ett väldigt bra pris:)

Nathalie sa...

Ja jag är där inne och kikar men vi vill gärna provsitta just en soffa innan vi köper och jag vet inte var man hittar dem? Tack för tipset!