söndag, mars 10, 2019

Helgen och veckan som kommer

Det är söndag och enligt vår nya Söndagsrutin så är Pelle, Alex och Mollie iväg på karate i Rättvik medan Jamie och jag får snällt hålla oss hemma och pyssla. Idag har jag dragits med en väldig huvudvärk plus rygg/höft smärta då jag lyckades sträcka någon muskel i rump/svank området häromdagen och går runt som en gammal kärring och gnäller så jag har mest tagit det lugnt. Jamie och jag gick en vända med hunden, jag har inte vågat det innan då jag varit rädd att hunden ska rycka och dra till muskeln mer men nu kunde ju Jamie hålla så det gick bra, faktiskt känns det bättre nu när jag värmt upp muskeln lite.

Annars i helgen så har vi hunnit med japansk festival inne i byn igår förmiddag och sedan besök av Totte, Jenny och deras barn. I och med deras besök så kan jag också konstatera att jag är väldigt tacksam att vi inte har små barn längre, det verkar väldigt jobbigt... Var ålder har sin charm men jag uppskattar åldern våra barn är i nu :) Så någon sladdis blir det inte här iaf, inte någon planerad iaf!

Nu påbörjas nedräkningen till Pelles operation, bara en och en halv vecka kvar och i veckan behöver han åka ner till Stockholm för att göra ett sista korstest. Så han blir borta Onsdag och Torsdag plus att han sen åker tillbaka till Stockholm söndagkväll för att skrivas in måndagen efter och så operation den Onsdagen. Vi kör på allt med en gång, ny skola, nytt hus, ny stad, donerar en njure, ny bil osv... Men varför inte? Till sommaren kan vi andas igen och förhoppningsvis njuta av allt vi åstadkommit denna vår.

Kvar på vår to do list här i Sverige är att registrera oss hos försäkringskassan, registrera om husbilen, fixa försäkring, byta bank (då den i fredags visade sig vara bra) och hämta nya bilen som vi ska leasa, just nu lånar vi bil. Det är inte lite saker att pilla med när man flyttar till ett nytt land, oavsett om det är ens eget land eller ej har vi märkt. Det är ju vårt fjärde (eller egentligen femte om man räknar Belgien) land som vi registrerat oss i och de är ganska olika rutiner beroende på var man är.

Nej nu tappade jag inspirationen, vi hörs!

bild från Dublin i höstas

1 kommentar:

Unknown sa...

Hej hoppas att allt går som tåget för Pelle. Och kör ordentligt med Tom när han kommer För mamma är ju inte kurant nu vi trodde nog både hon och jag att man blir bättre med en gång men nu har man landat i det. Jag håller tummarna för att allt med både operation och nytt hus krsk Karin