måndag, juni 06, 2016

Our weekend

Vilket lov barnen har haft! I fredags åkte vi och träffade K på ett typ trädgårdscenter med cafe, lekplats och lite djur. Just när vi var där så hade dem dessutom ett ja jag vet inte, rescue center eller liknande som var där med lite olika djur, bla ormar, ödlor, sköldpadda, en jätte-kanin och annat. Alex var fullständigt i himmelriket och fikade inte med oss alls utan han hängde bara vid djuren. Mollie och Jamie var inte lika intresserade efter att ha hälsat på alla djur. Alex är verkligen en djurvän och jag tror han kommer ha många djur när han blir äldre :)

massa läskiga djur

sköldpaddor både liten och stor, mega-kanin och ödla och orm

modiga Alex höll alla djur, inklusive den läskiga spindeln


Framåt eftermiddagen for vi hem, mötte upp Pelle, fyllde upp husbilen och körde mot den camping vi hade bokat som låg vid en stad som heter Devizes, ganska nära Stonehenge och Bath. Det var första gången på en riktig camping för oss och vi anlänfe kl 20:01, och det visade sig att man fick anlända senast kl 20 för sen åkte personalen hem. Som tur var så var en fortfarande på plats och vi kom in, fick fyllt på med vatten och kopplat in allt. Jag lyckades klämma mitt lillfinger i bildörren och var nog rätt grinig resten av kvällen, det gjorde så fördjävligt ont! Men vi alla gillade campingen, barnen hittade lekplatsen direkt och fick vänner medan vi förberedde allt i husbilen.Det är verkligen ett nytt äventyr det här med husbil. Det finns helt klart några saker som är lite besvärliga i husbilen, men fördelarna väger upp det :)

Igår Lördag så vaknade vi alla på fel sida,det hängde tunga moln över oss och alla var på rätt kasst humör. Men vi bestämde oss för att promenera längs med kanalen som campingen låg bredvid och efter en stund lättade molntäcket och med det våra humör. Vi gick långt och kom fram till Caen hill locks vilket är ett område med massvis av slussar, dem har byggt slussar för att ta sig över en enorm kulle. Vi träffade på sluss nummer 22 som den första och den sista vi såg innan vi nådde toppen och caféet var nummer 44... Då fanns det alltså 21 st innan där vi kom in vid kanalen och gud vet hur många efter, helt galet många! Alla slussarna är manuella och vi fick hjälpa ett äldre par genom ett par slussar och det är ett rätt tungt jobb, kan ju bara gissa hur trötta dem var när dem nådde toppen... Spännande var det iaf och vi fick en heldag ute med säkert 1 mil promenadväg när vi kom hem, vilket är mycket för barnen!
Vi grillade, spelade spel och barnen lekte när vi kom tillbaka. Vi fick besök av en av barnens kompisars föräldrar, dem hade varit på en safari park en halvtimme från campingen och köpt 2-dagars biljett, vilket dem nu kände att dem inte behövde så dem gav oss biljetterna helt gratis! Helt fantastiskt snällt! Så idag när vi hade packat ihop oss på campingen så åkte vi dit. Man körde in i sin egen bil i djurens inhägnader, så vi körde safari i husbilen :) Lucy fick inte åka med in i inhägnaden men parken erbjöd kennelburar åt hundar så hon fick stanna där medan vi hälsade på de andra djuren. Tog massvis av bilder under safarien med min kamera som jag ska redigera och posta här imorgon, såmer om det då...

Lucy kör... lekplatsen på campingen, lekfält och så kanalen

promenix vid kanalen och slussande

slussar, kanal, fika

vila på vägen hem, vid fina svanfamiljen

husbils-häng

innan avfärd och slottet vid safari parken

Inga kommentarer: