tisdag, augusti 18, 2015

En mulen tisdag i Woking

Jag som trodde jag tappat alla läsare under min frånvaro ser att jag haft fler unika läsare än innan, kul! Men jag antar jag är mer intressant när jag flyttar till ett nytt land. :)

Hur som helst så har jag upptäckt att britterna är galna i skyltar, vad det än gäller. Det är akta er för det, Varning det här är farligt, Titta dig för! Det här är privat egendom osv osv. Vad jag förstått så beror det på att britterna är värre än amerikanerna på att stämma varandra, men det blir lite töntigt när dem sätter upp varningsskyltar i badkaret där dem varnar för halkrisk :D Haha!



En annan sak jag lagt märke till är att det är väldigt få hundar här i området, visst i parken möter man ett par men över lag så är det väldigt få! Något jag finner väldigt konstigt då vi är omringade av stora hus med trädgårdar och närheten till en så fin park. Men när jag tänker efter så är det väldigt lite liv över lag häromkring, mycket människor i rörelse på mornar och eftermiddagar men inga barn som är ute och leker förutom i parken. Vi har en fin gräsmatta utanför som mina barn varit ute och lekt på men jag ser aldrig någon annan där. Men å andra sidan när jag diskuterade det här med skolor med Daniela i Spanien som är från London så var hon helt förskräckt över att barnen lekte ute på skolan när den inte var omringad av höga murar och grindar. Jag tänker på min gamla skola som hade låga trästaket som alla kunde ta sig över, öppet ut till parkeringen och så stora ytor att dem inte alls kunde övervakas av rastvakter hela tiden, lite skillnad mot vad som är här. Kanske är samma sak på fritiden, ingen oövervakad lek? Well jag vet inte, men det försvårar att träffa på kompisar för barnen, vi går till parken och lekparken rätt ofta men det verkar mest vara yngre barn där. Jaja, snart börjar skolan och då kommer dem träffa på kompisar!

Idag kommer Annika och hälsar på, hon bor i en annan ände av London och vi lärde känna varandra i Gib för några år sen innan hon flyttade hit. Det ska bli himla roligt att ses igen, vi har inte träffats sen jag, Pelle och Alex var i London i November. Det ska bli skönt att inte vara själv med barnen och att ha någon annan vuxen att prata med, jag har varit rätt ensam den här veckan då Pelle jobbat hela dagarna. Så det blir ett välkommet avbrott! Och om bara leveransen av vårt modem kunde komma snart också så vi kan lämna huset så blir det ännu roligare :)

Är ni intresserade av att se bilder på huset? Det är långt ifrån färdiginrett då våra saker från Spanien fortfarande inte kommit, men om ni är intresserade så kan ni få se hur vi bor så länge? Just let me know!



Inga kommentarer: