tisdag, maj 15, 2018

vänner och London

Hej Hallå i cyberrymden!
En dryg vecka har gått sen sist och det känns som att tiden sprungit bort, jag hade en dålig dag i torsdags då jag kände mig ledsen och ensam och beklagade mig lite till en vän mitt på dagen någon gång, fastän jag hade haft sällskap i tisdags EM och varit social rätt mycket på sista tiden. Men det var femte dagen Pelle var iväg och jag hade försökt prata med några mammor i skolan och liksom blivit bortviftad så ja, jag kände mig lite ensam och önskade att jag hade funnit någon mamma i skolan som det bara klickade med. Men så stod jag och väntade i skolan vid hämtningen och så kom Jodie, en mamma jag umgåtts lite med tidigare och vi började prata, jag berättade att jag gick hemma och hade tråkigt om dagarna och direkt så säger hon "jag är ledig imorgon, vi kan väl ta en kaffe". Redan där vände den dagen för mig. Men sen körde jag Mollie till scouterna och gick till parken med grabbarna under tiden och blev där ståendes med en av Mollies klasskompisars mamma (han går också i scouterna) och vi pratade massor. Jag har alltid gillat henne men det har bara varit ytligt, men nu blev det mer och det blev en inbokad playdate för Mollie och en bastukväll för hela familjen hemma hos dem i juni planerat! Hon är finska så hon var nöjd över att hitta någon mer som vill basta, haha. Men tänk vad snabbt det kan vända, från att kanna mig ensam och att jag inte hittat någon bland mammorna i skolan till att helt plötsligt börja umgås med två av dem. Härligt, kanske det social vänder nu.
Så ja i fredags drack jag kaffe hemma hos Jodie, och tilläggas skall väl kanske också att hennes kille Carl och Pelle har umgåtts lite också, så det slutade med att vi alla åt lunch ihop på stan för det hade Pelle och jag redan planerat och iom att vi hade så trevligt så bjöd jag med dem, vilket blev väldigt trevligt. Och sen var jag på bio med Jamie på fredagkväll, så mysigt, men allvarligt varför gör man stolarna så obekväma när filmerna nuförtiden är så långa?! Hela rumpan hade domnat bort innan halva filmen hade gått, jösses... Men ja, nya Avengersfilmen var bra men lång, och tydligt var det att det blir fler.
Sen i Lördags så var det klättring på scouterna för barnen, första gången för Mollie och hon var så stolt när hon klarade det :) Sen lämnade jag av Alex hos sin vän för en övernattning och så åkte vi mot Reading där Pelle redan var för att lämna av husbilen på service och besiktning. Hämtade upp Pelle och sedan begav vi oss till Ikea för lunch och för att titta lite. Det blev typ bara nya gardiner och svensk mat inköpt denna gång vilket var lite lagom ekonomiskt.
I söndags kom Thomi och Artemis över på lunch och lek en stund, sen körde jag hem dem och handlade lite mjölk osv på vägen hem. Inget annat stort direkt hände. Eller det är inte sant för vi åkte faktiskt och tittade på en ny säng till Alex, en begagnad. Jag har haft en idé ett tag om grabbarnas rum, vilket innebär att om båda har loftsängar så får dem mer yta iom att det delar rum. Som det är nu har de ett skrivbord under Jamies loftsäng som de delar, men om dem hade varsin så kunde dom får egna utrymmen under sina sängar, Jamie fick ha sitt skrivbord för sig själv och Alex kunde ha ett under sin och kanske få upp xboxen som står och är en eyesore i matrummet. Så ja, nu lyckades jag övertala Pelle och vi bestämde oss för att köpa den loftsängen till Alex. Dock var den inte nedmonterad så säljaren lovade att fixa det och leverera den, så den kommer imorgon. Så idag efter skolan så ska jag och Alex röja bland hans leksaker som bor i lådorna under hans säng, för alla de kommer de inte finnas plats för sen.

Igår då så hade jag en heldag i London med Annika, vi möttes upp vid 10 och åt frukost ihop och sedan tog vi en av färjorna som går på Themsen till Greenwich. Första gången jag är där och visst var det fint med stor park, museum och gulliga hus men tja, så himla märkvärdigt var det inte. Men vi hade trevligt, gick upp till en utkikspunkt, fikade med glass och njöt av solen. Sen vandrade vi till tunnelbanan och åkte in till stan då vi hade bokat tid i sky garden 15.30, det kostar inget men man måste boka en tidsslot. Men vi var lite tidiga så det blev en shoppingvända innan vi åkte upp de 35 våningarna till sky garden. Sky garden är alltså en trädgård på översta våningen i en skyskrapa, det är magisk utsikt och härlig omgivning, det finns café där uppe också så vi tog en kaffe och njöt av utsikten innan vi åkte ner igen. Sen tittade vi i lite fler affärer innan vi åt middag. Sedan var det bara att ta tunnelbanan till teatern där vi skulle se på en musikal. Vi såg musikalen school of rock och den var riktigt bra, mest imponerande var att det var ett gäng bar i kanske 10 års åldern med som gjorde stora roller och gjorde det hur bra som helst. Dem spelade både instrument och sjöng som om dem aldrig gjort annat. Så ja den kan jag rekommendera om ni kommer till London!

I veckan som kommer så händer väl inget märkvärdigt, har ett par kaffe dates inbokade men inget annat stort under solen. Men till helgen är planen att åka ut med husbilen, nu håller vi bara tummarna för att allt går bra på servicen och besiktningen så att det kan bli av. Det är så mycket på gång nu att vi knappt hinner med att åka ut med husbilen... Så håll tummarna.

Nu ska jag stryka de nya gardinerna och sätta upp dem innan barnen ska hämtas i skolan. Vi hörs!





















Inga kommentarer: