torsdag, mars 08, 2018

kvartsamtal på gång

Hej på er!
Idag har jag varit dum och packat upp Pelles väskor, fast alltså den ena var full med spel, lingonsylt, senap, såser på påse, kryddor, böcker och annat roligt som vi plockat på oss i Sverige. Men jag borde inte skämma bort honom, men sist jag väntade ut honom låg väskan kvar tills nästa gång han skulle iväg och det gör ont i mig...

Strax ska jag gå en vända med Lucy och sen så är det dags för kvartsamtal med barnens lärare. Vi har bokat in dem på rad, så smidigt. Den vars skolgång man oroar sig mest för nu är ju Jamie, det är så mycket på gång med stora prov, skolresa och sen ny skola till hösten. Dessa stackars 11 åringar har stor press och som svensk mamma i detta skolsystem så känns det lite skrämmande, dels för att det är i min mening lite tidigt med sådana krav men också eftersom jag inte kan hjälpa till på samma sätt eftersom det inte är mitt modersmål. Sist sa läraren att Jamie låg bra till men mycket kan ju ha hänt sedan dess, han gör sina läxor själv oftast och jag vet inte om det blir rätt eller inte. Men skolan har sagt att det inte är vi som ska rätta utan dem så oavsett hade jag ju fått låta det vara. Man utgår ju dock från att han har någorlunda koll eftersom han klarar av att göra läxorna utan hjälp.
De andra två oroar jag mig inte för, Mollie kom hem stolt igår, hon är på sista läseboksnivån och sedan får hon läsa vilka böcker hon vill! 6 år och läser som ett flytande vatten, är bara långa ord som hon kan haka sig på men kan alltid ljuda sig igenom och lösa det, så imponerande! Och Alex har fått massor av awards sen sist vi var på kvartsamtal och för just det läraren bad honom jobba på, så han lär ju ligga bra till. Våra barn är smarta och har tack och lov ganska lätt för sig i skolan! Nå jag lär väl återkomma med rapport ikväll eller imorgon.

Nu ska jag gå ut med Lucy.
puss på er

Inga kommentarer: