torsdag, januari 12, 2017

Lite om allt

Hej på er!
Jag har fått låna barnens dator för att kunna blogga ordentligt, att skriva på min nya mobil är inte lika enkelt på svenska som det var på min iphone så därför drar jag mig för att blogga där för tillfället. Min förhoppning är att vi ska kunna få ordning på min dator snart, men både Pelle och jag står lite handfallna inför det. Tänkte fjäska med vår vän Kostas som är IT expert.
Ny mobilen då? ja den är bra förutom det här med att skriva på svenska. Sen är den jättehalkig, alltså på riktigt den har vid flera tillfällen helt oprovocerat glidit ner från köksbänken, flera minuter efter att jag lagt ifrån mig den och med mig i andra änden av rummet. Den verkar skapa nåt kraftfält under sig i vissa material såsom köksbänk, andra bänkar, soffan, mitt knä osv. Dock verkar plastpallar funka, där kan jag lägga ifrån mig den utan att den glider iväg. Tyvärr har ett av dessa oväntade fall resulterat i att jag fått en spricka över skärmen, sjuk irriterande när det liksom inte beror på att jag varit klantig och faktiskt tappat den. Idag fick jag dock skalet jag beställde online när jag köpte telefonen och med det på så glider den inte runt längre! Så jag hoppas att det bara blir en spricka och att jag från och med nu ska kunna lägga ifrån mig den säkert!

Annat nytt under solen är att Mollie nu är helt blöjfri, något vi i perioder kämpa hårt med. Men nu inför hennes femte födelsedag så kände jag att det var dags, det är alltså nattblöja jag pratar om, torr dagtid har hon varit i flera år. Det gick hyfsat fram till att vi åkte till sverige men där funkade det inte alls, efter en vecka var svärmor redo att köpa blöjor... Men vi härdade ut och sen vi kom hem så har vi peppar peppar ta i trä bara haft en olycka! Det känns som att poletten trillat ner eller att hennes kropp anpassat sig, hur som helst så går det nu jättebra!

Igår startade även barnen sina "after school clubs" det är alltså aktiviteter som annordnas av skolan så man kan hämta barnen senare. Jättesmidigt tycker jag, dels att jag kan hämta senare men också att dem får aktiviteter med sina vänner utan att jag måste köra land och rike runt. Förra året hade dem klubbar olika dagar och det var värdelöst, hämta en kl tre, hem och vända och hämta den andra kl fyra, alternativt sitta i bilen och vänta en timma vid skolan. Nä, så i år sa jag att om ni vill ha klubbar så får ni antingen gå i samma eller iaf samma dag, och onsdagar så hittade alla tre en klubb! Mollie går i ballet, något hon tycket var superkul! Alex går i racketball/squash och han tyckte också det var skoj. Och Jamie går i arts and crafts, han är tydligen flera år äldre än de andra barnen som går där men tyckte ändå att det var roligt. Så nu har alla barnen nån aktivitet, funderar på att sätta Mollie i annan dans eller kanske simning men helt ärligt kan jag tycka att det inte är nödvändigt riktigt än. Killarna har scouterna och sen har Alex karaten, dock visar både Mollie och Jamie intresse för det nu eftersom Pelle och Alex övar hemma varje dag, så kanske slutar det med att dem alla går på karate :)

Vi har även bestämt att vi över påsk tar husbilen söder över, killarna bangade det scoutläger dem egentligen skulle ha gått på i påsk så vi tar chansen. Vi tänker oss frankrike, spanien, Gib och Portugal. Att ta färja ner till spanien var snordyrt så vi kör istället! I can´t wait!

På Lördag så ska Pelle och jag på konsert inne i London, vi ska se Sabaton, det är typ tredje gången Pelle ser dem och för mig blir det andra gången. Det är inte mina idoler men Pelle gillar dem och det var min julklappa till honom så jag får snällt gå med :)
På Söndag ska vi till svenska skolan i surrey och se om det är något för våra barn, det är lektioner varje söndagförmiddag några mil härifrån. Sedan ska vi in till London och gå på en mässa, det ska vara båtmässa, resemässa och kryssningmässa på ett och samma ställe. Låter livsfarligt rent ekonomiskt men då vi är inne på att resa långt och ev kryssning så känns det som det skulle kunna vara lärorikt.

Och nu fick jag mail om jobb imorgon, jag ska också jobba nästa vecka så vitt jag vet men har inte fått mitt schema ännu. Ska bli riktigt roligt att komma igång igen! Det enda som oroar mig är trafiken, och imorgon varnar dem dessutom för halka så lär väl vara kaos... Men jag får köra försiktigt och  ta det som det kommer, damerna jag ska till har jag varit hos förut och dem är inte petnoga med tiderna.

Nej nu har jag nog babbalat på nog för den här gången, min man bjöd dessutom just ut mig på lunch, så får kamma mig och så :)

Inga kommentarer: