lördag, februari 24, 2018

Mysig helg

Hej på er!
Vi har en supermysig helg så här långt, och då har vi inte ens varit på äventyr. Men en av sakerna Pelle och jag diskuterade medan vi var ensamma hemma så var det att vi måste bli bättre på att umgås även här på hemmaplan, så idag har vi försökt. Jag hämtade Mollie imorse som varit iväg på övernattning med scouterna, alltså hur modig!? Hon har gått i scouterna i en och en halv månad men det var ingen tvekan hos tjejen, hon skulle vara med på övernattningen :) Och det hade gått hur bra som helst! Nåväl, på vägen hem frågade Mollie om inte hon och jag kunde baka, och det kunde vi ju såklart, så vi körde runt affären och handlade lite och sen spenderade vi förmiddagen med att baka bullar. Efter lunch föreslog Pelle att vi kanske kunde spela lite spel och fika med bullarna, sagt och gjort, vi spenderade någon timme med spel, vilket jag tvärförlorade såklart haha, men mysigt var det! 
Sen fixade jag med lite tvätt och lagade middag. Efter maten så körde vi på vår vanliga rutin med efterrätt och grand tour på TV, alltid lika mysigt, synd de var sista avsnittet för denna säsong.

Imorgon blir det äventyr, vi ska på husbilsmässa i Birmingham. Det ska bli roligt att kolla in de senaste modellerna och hitta lite nya gadgets som vi bara måste ha... :) Egentligen hade vi tänkt campa där denna helg, men det skulle såklart bli minusgrader hela helgen så det gick inte... Men det blir nog bra ändå.

Igår på förmiddagen var jag hos veterinären, det är vår nya rutin, varannan vecka behöver Lucy ta blodprover och en gång i månaden en injektion. Det märks också att det är en ny rutin för vår veterinär, vi var inbokad på en för kort tid, fick gå en promenad med Lucy medan vi väntade på testresultatet och sen när hon skulle få sin spruta så fanns det inte tillräckligt... Dem fick låna av en annan veterinär men tja det innebar att jag fick komma tillbaka. Så fick åka tillbaka på em för en till injektion och när jag sen skulle betala så hade de höjt priset med 30 pund. Då fan blev jag lack, dem hade gjort bort sig, jag klagade inte utan väntade först en timma och när dem sen gjorde bort sig igen så kom jag tillbaka och så ska jag behöva betala för två tider, aldrig! Så då sa jag ifrån, det är snuskigt dyrt det här ändå, Lucy har gått från att ha kostat oss ca 30 pund i månaden till ca 250... Och tja, efter att ha bitit ifrån så fick jag ner priset de 30 punden igen, någon jävla måtta får det väl vara. Jag bet även ifrån vad det gäller medicinen, på specialistmottagningen betalade vi 15 pund för 28 tabletter, här sist fick vi betala 45... Nej du, det är inte hållbart, 28 tabletter räcker i två veckor... Så tillslut visade det sig att det är en mänsklig medicin hon tar och att vi faktiskt kan köpa den på apoteket. Så vi fick ett recept utskrivet och kan nu hämta ut 3 paket a 28 tabletter för 25 pund istället! Man ska fasen inte alltid vara snäll och bara acceptera. Men grejen är ju att om vi inte haft det andra stället att jämföra med så hade vi ju betalat de där jäkla 45 punden varannan vecka... Tröttsamt att man inte ska kunna lita på att man får rätt priser. Nu tittar vi på andra veterinärer, vilket är synd då jag gillar själva veterinären som är ansvarig för Lucy, men kan man inte lita på att det blir rätt i övrigt så får man tänka om.

Nej nu ska jag plocka upp här hemma och sen lägga mig i sängen, vi ska försöka komma iväg redan 8.30 imorgon och det blir en lång dag så det är bäst att vara utvilad.

Lyft med "liten" hund

tripp, trapp, trull

tripp, trapp, trull och truls ;)

Bullbak

pensla bullar

köksselfie

små klubbor sådär på lördagen


Speltajm

Inga kommentarer: