söndag, maj 14, 2017

hus på gång

Nu har vi hunnit titta på fyra hus till och snart har vi väl besökt alla radhusområden i Woking... Men grannhuset till det vi gillade så mycket häromdan gillade vi precis lika mycket, hyran är billigare och detta huset är större då dem byggt till nedervåningen. Så vi la ett bud och som det lät på hyresagenten som att det är vårt, men hyresvärden ska byta köksskåpen och var lite osäker på inflyttningsdatumet så allt skulle bekräftas imorgon måndag. Huset har bara tre sovrum så killarna får dela rum, men jag tror inte det blir något problem, vi ger dem det största sovrummet så kommer dem ha gott om plats ändå. Vi kommer ha stora rum nere att umgås på och där kommer de antagligen sprida ut sina saker ändå... Jag vill ha något typ av backsystem i matsalsrummet, alltså där barnen har varsin back där jag kan lägga i de saker dem sprider ut, så jag slipper springa till deras rum med det hela tiden, för att få dem att ta hand om det är ett system som tydligt inte fungerar just nu... Då kan dem leta efter sina saker som de saknar i sin back och nån gång i veckan kan jag tömma ut innehållet i deras rum så dem får ta hand om det. Ska se om jag kan införa något sådant! Det är en del nytt som behöver införskaffas nu, bland annat soffa och matbord så jag spanar på begagnatsidor, ikea och amazon på jakt efter något bra till ett okej pris. Får se vad vi hittar för något roligt.

Annars då, vi var hembjudna på grillfest hos en av Jamies klasskamrater igår, väldigt trevligt! Många barn som lekte och hade roligt och ett gäng trevliga vuxna, och god mat. Solen var framme och det var behagligt att sitta ute och umgås!
Idag kör vi en lugnare dag, iaf jag, Jamie och Mollie. Pelle och Alex är iväg på en karate grej just nu. Vi har inga direkta planer för eftermiddagen och det är rätt skönt. Jag ska nog strax ta med mig Mollie upp på övervåningen och städa lite i hennes rum, som ser ut som hej kom och hjälp mig!

I veckan som kommer så ska husbilen besiktigas, Mollie ska klippa sig och sen ska alla vanliga vardagsgrejer göras så som skola, jobb och aktiviteter. Inget stort med andra ord. På helgen ahr killarna en scoutgrej så vi kommer inte ut med husbilen då heller, gah, alla dessa aktiviteter som sätter käpparna i hjulet när rastlösheten slår till! Dessutom är huset kalt och varje minut jag spenderar här så vill jag bara få packningen klar... Men med två månader kvar till flytt så är det lite tidigt ändå...


Inga kommentarer: