tisdag, december 16, 2008

Home sweet home

Hemma igen!
Sitter här vid mitt skrivbord o njuter utav faktumet att jag har hela dagen för mig själv, tja förutom Alex dårå :) Pelle har börjat använda kontoret och jamie är på dagis ända till kl 15 idag!
Satte upp våra nya julgardiner igår så idag ska det bli städning, måste både dammsuga o moppa, sen ska jag kika om det finns någon tvättid så vi har kläder o använda. Tvättade iofs 2 maskiner i sthlm och till barnen har jag fått ta fram en större storlek så vi klarar oss nog ett par dar till men vore skönt o få rent det mesta. fick lämna två väskor med våran smutstvätt i sthlm för vi fick inte plats med allt i bilen. Här har vi en stor volvo kombi o kan inte ens få med oss våran packning hem :) Men hela bagaget är okuperat av dubbelvagnen och Nalles bur. fick plocka ur saker ur våra påsar o hiva in på yttersta kanterna i bagaget via baksätet :P Kan säga att våran bil var fylld till bristningsgränsen! och anledningen till att vi inte fick med oss allt hem var för att pelle köpte ny dator och skärm i sthlm plus att vi handlade en stor papperskasse fulll med julklappar! O dem grejerna hade större prioritet än våran smutstvätt :) Det är tur att anna o johan ska komma hit den 25e så vi får våra grejer igen! sen plockar dem även med våra nya cyklar ner, jippie!



Sista dagarna i storstan tillbringade vi med familjen, blev ingen sollentuna i lördags då Alex spytt en massa i fredags så jag var lite orolig att han hade åkt på magsjuka. Dumt o ge Veronica o hennes familj det också. Men troligen var det inget eftersom ingen annan åkte på det och han mådde bra igen i lördags. Så i lördags vandrade vi upp till sköndalscentrum, handlade lite, köpte julgran o så fick jamie rida ponnyridning :) Efter det lämnade vi grejerna hemma o sen gick vi vidare till ett stort växt hus nån km bort som hade julmarknad. båda barnen sov i vagnen så vi lät vagnen stå på utsidan, gick ut med jämna mellanrum o kollar till dem. Alex vaknade efter ett tag så tog in honom, skickar sen ut Pelle för o kolla till Jamie men när han kommer ut är vagnen borta. Snacka man fick hjärtsnurp! Men Pelles morfar var också på vift så ringde honom o visst var det så, han hade tagit med sig vagnen o var ute o gick med Jamie... snacka om att jag vart rädd där en stund! inte skrämmas så bengt!

Söndagen var det kyrkan som gällde, o jag som är ganska anti kyrkan fann det ganska så mysigt o trevligt! Hade det inte varit för att man var tvungen o tro på gud o hela den biten så hade jag gärna besökt kyrkan då o då. Men nu var det ju julavslutning för scouterna så det var julspel o sen hade dem märkesutdelning som Pelles mamma höll i. Jamie var mkt förargad över att farmor stod där framme o inte han så slutade med att han fick gå fram dit o vara med :D
Sen hade dem ordnat dans runt julgran där pelle blev övertalad till o spela fiol tillsammans med övriga som spelade till dansen. Jag är så imopnerad över att han bara kan hoppa in sådär, ingen övning krävs utan han har spelat så mkt att allt bara sitter. Tänk om man hade en sån talang. Men själv är jag bara en medelmåttig hemmafru ;) Känner mig sån iaf, jag plockar o grejar o städar, tar hand om barnen osv... men är väl det mammaledigheten innebär... vadå ledighet?! idiotiskt att kalla det de, är uppenbarligen män som aldrig varit hemma med barn som satt det namnet!
Efter kyrkan så var det dax för oss att åka hem, resan gick bra, Jamie skrek väl en timma denna gången också men finns inte mkt vi kan göra åt det. vi försöker stanna då han börjar låta, men så fort vi stoppar in oss i bilen igen så börjar han på nytt...

Igår påbörjade vi vår nya rutin, Pelle på kontoret o jag hemma med barnen, dock kom Pelle hem vid tre eftersom vi behövde handla. i framtiden tror jag hans kontorstid kommer bli iaf nån timma längre. Men sen ahde han ju bara städat o installerat datorn på kontoret så han behövde jobba hemma också.
Sen hade vi fått brev från försäkringskassan, vi som trodde hela den grejen var utagerad... men nej nu hade dem bestämt sig för att jag inte skulle få mer än 180kr/dag iaf eftersom dem inte fattade att jag jobbat undertiden jag var mammaledig med jamie... så nu måste vi bråka ännu mer med dem... Pelle ringde igår men då hade tanten som tagit de beslutet gått hem såklart! Men tjejen han fick snackat med tyckte också beslutet var konstigt så vi får hoppas tanten innser sitt misstag o inte bråkar som den förrra tanten gjorde... Helt idiotiskt är det! Svenska staten vill att fler företag ska startas men ska det vara så här svårt att få en någorlunda rimlig mammapeng så skulle jag inte rekommendera någon att starta företag! vi har bråkat med dem sen i september o när den förra tanten väl slutat bråka så hade hon ändå satt min mammapeng till lägre än den borde vara... SUCK! Blir helt galen! Fattar inte hur dem tror att man ska överleva medan man väntar på pengarna.. eller för den delen hur dem tror man ska överleva på dem 180kr/dag när man är van o ha ca 1000kr/dag när man jobbar!?

FY o blä för försäkringskassan!


Och med dem vackra orden tänker jag avsluta min bloggning för idag!

Inga kommentarer: