måndag, december 11, 2017

Ja nu är jag här igen, blir lätt så när Pelle är iväg och jag inte har någon att prata med. Jo för Pelle har idag åkt till Sverige för att jobba i några dagar, det är lite drygt, speciellt nu då jag står utan bil.Vi lämnade in den via försäkringsbolaget för att fixa dörren där dem bröt sig in i Portugal, rutan var fixad men det var en liten buckla vid dörren och vi hade fått en repa på dörren längre ner och försäkringsbolaget ville fixa för annars kunde det bli vattenskador inne i dörren via bucklan vid fönstret. Nåväl, de hämtade den i tisdags och sa att det tar nog 1-2 dagar... I onsdags ringde vi och frågade och tjaaa, bilen är inte klar förrän denna onsdag... Så det blir mycket motion just nu, promenader fram och tillbaka till skolan, hundpromenader och behöver något handlas så får det ju bli promenad eller buss... I helgen, igår faktiskt, så var vi iväg och firade Lucia med svenska skolan, då fick det bli husbilen, men den vill man inte ut och glida med lokalt... Men tja vi bor bra, det går ju att gå överallt men jag är inte van vid att promenera närmare en mil varje dag så kroppen blir lite trött :) Idag ömsom regnar, ömsom snöar det och när jag och Lucy kom hem efter att ha lämnat barnen i skolan var vi genomblöta. Och min fina braiga regnjacka blev såklart snodd i Portugal tillsammans med barnens och Pelles. Nu har vi iofs beställt jackor till mig och Pelle och Mollie kommer få en i födelsedagspresent av mormor men just idag hade jag inte någon regnjacka... Inte barnen heller så jag undrar hur blöta dem är i skolan idag.
Nåväl, förutom att vi inte har någon bil eller regnjackor så har vi det bra, firade som sagt Luci igår vilket var väldigt mysigt. Pelle, Alex och Mollie var även iväg på en karate grading där Mollie fick sitt gula bälte! Hon är inte lite stolt :)
I Lördags blev vi medbjudna till Wisley garden som är en som en jättestor park, driven av national trust eller något liknande. Våra vänner har medlemskap där och fixade in oss gratis. Det var alltså en stor ljusshow, alltså lite som jul på liseberg fast med mer trädgårdstema, stora lysande blommor, lysande renar inne i deras växthus osv. Det var fint och mysigt och vi fick en trevlig eftermiddag med våra vänner! Dem har som tur var två bilar så dem hämtade upp oss så vi slapp köra husbilen på de smala vägarna ut dit.

Denna vecka blir ganska lugn, dels pga att jag inte riktigt kan styra upp alla barnens aktiviteter utan bil, som scouterna idag som håller på till efter kl 20, det tar en halvtimma minst att gå dit och tja det blir för sent helt enkelt så han får hoppa över det. Och tja för att nu inför jul så börjar saker lugna ner sig, svenska skolan var sista gången nu i helgen tex. På söndag får vi dessutom besök så vi får ladda inför det. Tänk att det är mindre än 2 veckor till julafton nu :) Måste bara köpa de sista julklapparna och kanske fixa en julgran, men det är faktiskt bara två julklappar kvar för mig att köpa, vi är dessutom klara inför Mollies födelsedag, vilket det är exakt tre veckor kvar tills idag. Tiden bara springer iväg...

Nej nu ska jag fixa lite lunch och sätta mig vid den andra dumburken en stund. Ha det fint!


Inga kommentarer: