tisdag, augusti 29, 2017

Allergi doktor, centrum, veterinär och fina relationer

Jag tänkte chocka alla genom att blogga även idag. 
Vi har haft en enormt produktiv dag som började tidigt då vi hade en tid bokad hos doktorn på stora sjukhuset för Mollie redan vid nio. Det var bara en uppföljning på det allergitest hon gjorde för några månader sen, och egentligen innebar det inget nytt förutom att vi kommer att introducera jordnötter till henne vid ett besök på sjukhuset, som verkar bli om några månader. Hon äter redan flertalet andra nötter utan problem men iom att reaktioner på jordnötter kan vara så häftig så vill dem introducera det där hon kan få hjälp om det skulle bli en reaktion.
Väl klara på sjukhuset så for vi direkt till centrum, lämnade tillbaka böcker på biblan, gick till optikern och fick justerat tre par glasögon och ett syntest bokat åt mig. Vi köpte även nya skor till Alex, ny lunch kylväska till Jamie och så fyndade vi två saccosäckar och lite annat bös. Vi åt såklart lunch på favorit cafét också :)
Hemma igen så har jag grejat, bar in vår andra billybokhylla i vardagsrummet, jag hade trott att den skulle behövas på Pelles kontor men iom att det finns inbyggda hyllor där så behövdes det inte.SÅ jag har tömt några kartonger till, nu finns det ca 3,5 flyttlåda kvar, men jag vet itne om alla behöver packas upp, dock bhöver de nog packas om. Vi har en bra förvaringsgarderob i matrummet som jag ska utrusta med utdragbara lådor eller liknande där jag kan stuva in lite bra och ha och resten ska få flytta in i garaget. 
Sen hade vi tid hos veterinären, Lucy lyckas gång på gång få sår på trampdynorna och detta sår har blivit infekterat. Veterinären skrev ut antibiotika och hoppas att det ska ta hand om det, annars måste dem skära upp det för att tömma mer och det vill dem inte... Tydligen läker trampdynor extremt långsamt så det skulle inte vara så roligt för Lucy. Så vi håller tummarna för att antibiotikan får bukt på det!
När vi kom hem igen så var det bara till att ge sig i kast med middagen. Jag måste säga att dagen inte direkt har gått smärtfritt, jag lyckades tex. skära upp fingret på en ram tidigare, sen spillde Alex ut ett helt glas saft i köket när han "hjälpte till" med maten och Mollie lyckade tömma ut halva sin tallrik på golvet och nya saccosäcken, suck!
Men med mat i magen så tog vi nya tag, gjorde sista rycket i killarnas rum, spände upp ståltråd vid skrivbordet så dem kunde hänga upp saker och tog hand om de sista sakerna som låg och skräpade över typ hela deras golv och i en låda. Resultatet blev toppen, och när wall stickersen som jag beställt till deras rum kommer så kommer det blir perfekt. Och viktigast av allt, killarna är nöjda!
Mollies rum petade jag på igår så det är ungefär samma sak där, väntar på wall stickers för att göra det perfekt.
Kvällen spenderade barnen i perfekt harmoni så det blev lite senare än tänkt, men vad gör det, vi har ju en veckas sommarlov kvar!
Husbilssemestrarna vi har haft och denna tid hemma utan internet har definitivt för mina barn närmare varandra. Speciellt killarna, dem har sällan lekt ihop de senaste åren och är för täta i ålder för att riktigt ha en storebror-lillebror relation, men nu är dem kompisar! Relationen mellan killarna och Mollie har alltid varit bra, eller Mollie och Alex antingen leker toppen ihop eller bråkar järnet. Medan Jamie och Mollie definitivt har haft storebror-lillasyster relation, där är åren emellan tillräckligt många för att bråken ska bli mer sällsynta. Men nu börjar dem alla komma närmre varandra, spelar spel ihop (inte bara tv-spel) och leker ihop, så mysigt att höra dem skratta ihop och skapa minnen för livet! Älskade barn!

Killarnas rum ikväll

Mojmoj leker med playdoh

Inga kommentarer: