onsdag, juni 19, 2019

Camping och utbildning

Jag är visst inte så bra på att sätta mig vid datorn längre, men det är ju sommar och vem har tid att sitta inne och glo på datorn när man kan vara ute och pyssla?!
Sedan sist så har vi hunnit med skolavslutning och påbörjat sommarlov för barnen, vi har också hunnit med en helg iväg i husbilen och en massa grejande här hemma. Vi trivs så himla bra i huset nu att vi nästan inte ville åka iväg med husbilen, och vi älskar våran husbil så det säger en del om hur bra vi trivs. Sakta men säkert så har vi också förvandlat detta hus till ett hem. Igår satte vi upp tavlor så nu känns det ännu mer som ett hem! Alla gardiner har hunnit upp också och de tomma rum vi stod i vid påsk och undrade hur vi skulle få mysiga är nu helt plötsligt mysiga och trivsamma rum! Det är så roligt att pyssla med huset att jag nästan inte vill bli klar, fast samtidigt kan jag inte vänta på att få ordning till 100% och bara kunna slappna av. Fast med 3 barn, en man och en hund i huset så kommer det alltid finnas saker att ta reda på... 
Men vår helg med husbilen blev härlig, vi åkte inte så långt, bara till Bjursås utanför Falun och mjukstartade med en camping. Vi hamnade vi deras skidbackar och där fanns flera vandringsleder så vi fjällvandrade lite, bara 7km men det var rätt tufft när halva vägen var rakt uppför.

Idag fick jag reda på att jag blev antagen till den utbildning jag gjort 3 antagningsprov i omgångar till. Det känns enormt härligt att jag faktiskt klarade det! Jag är inte en plugghäst, jag är aldrig den smartaste eller mest välutbildade så jag har inget självförtroende när det kommer till detta. Och efter att ha gjort de sista två testen till denna utbildning så trodde jag inte jag hade en chans då det ena var riktigt svårt. Men tydligen hade jag en chans för jag blev en av de 120 sökande som fick en av de 30 platser som fanns! Det som gör mig extra nöjd är att jag kommer in pga kunskaper jag har idag, inte på de betyg jag fick för 15 år sen när jag tog studenten. Så nu har jag tackat ja till den Utbildningen även fast jag inte fått reda på om jag kommit in på socionomprogrammet i Falun.  Jag måste acceptera denna plats innan jag ens fått veta om den andra för att inte förlora den, men skulle jag mot förmodan komma in i Falun och hellre vilja gå där så kan jag alltid tacka nej då. Men jag tror nog egentligen att detta är det jag vill ändå, mer hands on än vad jag uppfattar att socionomer är. Men den som lever får se!

Här kommer lite bilder från vår helg i Bjursås och lite hemifrån på slutet.
























Namnde jag att Alex tjatat om blått hår en lång period?

Mollie fick sig ett par slingor blått också


ett hörn av vardagsrummet

Jamies rum

Alex rum


Inga kommentarer: