tisdag, juni 06, 2017

skottland och så

Juni är här och det känns som att sommaren och sommarlovet borde vara nära, men nej, här har vi ca 6 veckor kvar i skolan innan det blir lov och semester. Men vi hade ju en vecka i Skottland nu så jag ska väl inte klaga, det är inte alla som har förmånen att kunna vara ledig varje gång som barnen har lov, men med begränsade platser på fritids, ingen familj här och höga priser för alla sorters barnpassning så är det faktiskt det mest ekonomiska alternativet, om vi inte åker iväg som vi gjort de sista loven... hehe...

Nåja, Skottland var fantastiskt, varierande i landskap men som en röd tråd genom landet har man ändå fåren, ja det betar får överallt! Första dagarna i Skottland var jag nog lite besviken, kullarna och det magnifika landskapen hade uteblivit, missförstå mig rätt, det var fint, grönt och vackert men inte på det sättet jag hade väntat mig. VI campade på en mysig camping i skogen, med en liten sjö på plats och fantastiska skogar runt om, vi åkte även ut till kusten till en stad som heter Lossiemouth, fantastisk kustremsa med fin strand och grottor vid havet. Men sen, fjärde dagen på väg från Loch ness som förövrigt inte var så speciell, så kom wow- faktorn in, vi åkte igenom the highlands och där var det höga berg, höga kullar, djupa dalar och glänsade blåa sjöar! Tog andan ur mig och den biten av Skottland gillade jag allra mest. Men vi var på väg till Isle of Skye så vi fortsatte, Skye var fin men inte på samma sätt ändå. Så dagen efter återvände vi, fricampade vid en sjö mellan två höga berg, magiskt, om det inte hade varit för regnet och knotten... Sen fick vi mess från familjen vi lärde känna för ett par helger sen, dem var på väg upp så vi mötte dem på en camping i södra Skottland. Vi fick ett väldigt trevligt dygn med dem i en by som heter Peebles, vi lär träffa dem igen! Och sen var det lördag igen, planen var att köra halvvägs hem, men vi var rätt mätta och det slutade med att vi tuffade på hela vägen hem, sent blev det men det var det värt!

Nu är vi tillbaka i vardagen, idag har jag varit på pre op tester på ett sjukhus en bra bit bort, tog lång tid dit i morgon trafiken men jag kom fram. Blodprover, röntgen, EKG, andningstest och allmän hälsolkoll... Ja vi får se om jag blir godkänd i besiktningen... Men det verkade okej med det dem fick svar på idag iaf.
Sen kom Alex hem med trasiga glasögon idag så det blev en vända till optikern och lagade dem, när vi ändå var på stan så lämnade vi böcker på bibblan och köpte en ny jacka till Alex som glömde sin på en camping i Skottland... Lite annat smått och gott blev det också på stan, som alltid kommer man på en massa annat. Men det var mysigt med egentid med Alex!

Nej nu måste jag sova, är ju en dag imorgon också...

har inte hunnit pilla med alla bilder än, men här kommer en från skottland

Inga kommentarer: