onsdag, mars 24, 2010

Lunginflammation

Det har varit några långa sista dar med full fokus på Alex som är sjuk.
Måndagen satt jag med honom i famnen större delen av tiden så då hände inte mycket spännande.
Igår på förmiddagen var jag till Lysekil och gick på sjukgymnastik vilket gick bra. Sen åkte jag hem och Pelle o jag konstaterade att eftersom Alex fortfarande hade feber så skulle vi ringa vårdcentralen. Vi tog tempen och den låg på 39.3, vi fick tid kl 14 på vc. Men vid ett så ringde dagmamman och sa att Jamie var dålig så Pelle fick hämta honom. När Pelle o Alex sen var till vc så somnade Jamie och efter det var han pigg. Så när Pelle kom hem o berättade att Alex behövde vidare till näl (större sjukhus) pga hög sänka så bestämde jag att jag o Jamie kunde följa med.
Så vi var på näl kl 16 och kl 19 efter att ha fått byta väntrum från barnavd till akuten så fick vi träffa en läkare. Han frågade en massa, kollade Alex och lyssnade på lungorna. Han tyckte det lät som lunginflammation men eftersom den höga sänkan antingen kunde vara lunginflammation eller urinvägsinfektion så behövde vi fixa ett kisseprov. Efter 1½ timme med ett misslyckat kisstillfälle så lyckades pelle få ett kissprov från Alex. Då konstaterades det att det var lunginflammation. Varför läkaren på vc inte kunde ha konstaterat det själv vet jag inte men vi fick iaf medicin på näl och kl nio kunde vi åka hemåt igen. Det var drygt att vänta men en annan familj som var där med en sjuk liten tjej var där lika länge som oss så vi pratade med dem mycket, dem var väldigt trevliga :) Jamie var inte riktigt så pigg som jag hade trott, han somnade i vagnen halv sex och sov resterande besök. Han hade lite feber då vi kom hem så idag är han hemma. Dock är han pigg idag igen!
Alex var jättepigg på sjukhuset och härjade hela tiden bland leksakerna där. Fastän han även på sjukhuset hade 39 graders feber och inte hade fått något febernedsättande. Idag är han också pigg men han är varm så han har nog lite feber, men han leker på bra helt själv så jag passar på o sitta lite här!

Så mina 2 inplanerade fikastunder med vänner har fått ställas in. men det är inte så mycket o göra. Jag hoppas bara barnen mår bättre till helgen då det står mycket på schemat.

Idag fyller svärmor 50 år så skickar en hälsning till henne uppe i norr där dem är och firar. Grattis Anna! ♥
Och min bror har namnsdag idag så grattis till dig med Gabriel! ♥

Inga kommentarer: