lördag, maj 23, 2020

Soffbygge, väg o uppfart, blommor och bin...

Här sitter jag och det är inte mitt i natten, men jag sitter här med katten... haha ok jag ska inte rimma hela inlägget :) Men vi har fått hem vår söta katt, en riktigt gosig liten kille som gärna är med hela tiden. Hans första dygn så var han väldigt rädd och jamade natten igenom, men sen dess har han vant sig och just nu ligger han och sover gott på mina fötter. Vi är alla så kära i denna lilla kille, men speciellt Alex är himlastormande förtjust och det är så fint att se! Tidigare har inget kunnat locka bort från datorspelen men nu tar han frivilliga långa pauser för att leka med lille August! Det är så mysigt att ha djur i hemmet igen, speciellt en katt som vi inte har haft på nio år nu.

Annars då? Jo trädgårdsprojekten fortgår, vi har nu byggt en soffa och ett bord till vårt lilla soldäck, av lastpallar! Det blev faktiskt väldigt bra och vi känner oss väldigt händiga :) Nu på tisdag så blir vårt största utomhusprojekt för i år gjort, då kommer nämligen gubben som ska gräva och hjälpa oss o lägga om vår uppfart, vägen ner till grannen och grannes uppfart. Han skulle komma i juni sa han men så i veckan ringde han o sa att han kommer redan den 26e maj... Så nu har vi haft el, vatten, telefoni och en mängd olika bolag här för att märka ut var alla ledningar går... Tydligen går starkstömkabeln till hela Leksand under vår väg, även fibern går under vägen så det blir intressant... Men blir bra att få detta projekt gjort innan semestern så vi bara kan göra småpyssel och njuta sen! Fast känner jag mig själv rätt så kommer jag nog på nya projekt...

Igår var vi till en supermysig gammal handelsträdgård där vi köpte blommor och jordgubbsplantor, de hade de flesta växterna utomhus eller i stora rymliga växthus så jag vågade vara med hela vägen, jättemysigt!
Dock hade de inte krukor som vi var ute efter så idag har vi varit till Mora där Pelle varit in på ÖoB och biltema medan jag hängt med på facetime från bilen... Vi kom hem med bilen full av smått o gott, som alltid... och krukor hittade vi ett helt gäng så det blev bra!

Vi har även planterat i våra pallkragar denna långhelg, så nu hoppas vi att det är slut på snö och minusgrader!

Till veckan hoppas jag att barnen kan återgå till skolan, jag tror att vi alla behöver det innan den långa sommaren startar... Man kan få för mycket av det goda ja...




Soffan vi byggde ihop av pallkragar och lite restbräder från däcket

Pelle slipade den så vi sen kunde måla

Jag byggde också en bas till vår gästsäng på pallkragar

Hade en bas till en loftssäng som jag la över och sen madrass och voila
Betydligt bättre bas än den bas vi hade innan som bestod av bland annat 
kuddarna som vi nu har till soffan vi byggde..

Bordet vi byggde, vi ska olja toppen men har inte hunnit/orkat med det ännu

Soffan färdig!

Vi åt middag ute häromdan när det var sol o varmt i vårt nyinköpta trädgårdsset

Alex o August

August

puss!

Handelsträdgården igår, vi fick bara med ett barn

Sen lekte jag frisör igår, till alla i familjen men störs förändring blev de på denna killen där allt det långa håret åkte av! De andra bara trimmade jag ner håret på, inte så himla stor skillnad.