onsdag, mars 18, 2020

Corona och vad det ställer till med

Jösses, världen är upp och ner just nu, stor panik härjar i alla länder, hos alla folkslag, samma fara hotar oss alla och man önskar att vi kunde sluta upp och hjälpa varandra. Men tramsiga politiska fejder sen evigheter sen sätter käppar i hjulen i vissa lägen, men de flesta av oss gör vad vi kan, vi hjälper varandra och det är så fint att se folket sluta upp ändå. Det är inte bara myndigheter och politiker som sluter upp och hjälper de människor som är utsatta utan det gör även medmänniskor. På facebook har jag sett flera grupper där man erbjuder sjuka eller folk i riskgrupper hjälp med handling eller liknande, affärer öppnar tidigare för att riskgrupperna ska kunna handla utan risk osv. Kriser kan verkligen ta fram antingen det finaste eller det fulaste i folk!

Just nu får folk som bunkrar mat och preppers en massa skit, och ja till viss del håller jag med, man kan inte köpa på sig allt i affärerna, det är fler som behöver det. Men vi som har preppat under flera år förtjänar inte skit, vi hade redan ett lager med mat och nödvändigheter hemma. Jag ska erkänna, lite larvigt har det känts i perioder när vi bunkrat mat och vatten i källaren. Men nu förstår jag, vi borde alla ha ett extra lager torrvaror och konserver hemma för nödsituationer, och jag måste säga att det känns bra att veta att vi har mat för en månad framåt eller kanske längre om vi sparar. Vi har bara fyllt på våra lager nu, men främst har vi köpt på oss färskvaror som mjölk, fil, frukt och grönt. Men snart får väl affärerna slut på frukt och grönt iaf med tanke på alla stängda gränser och arbetare som inte får lämna sina hem i den del av världen där dessa odlas för tillfället... Det är himla läskigt allt det här, inte bara vad viruset kan göra utan vilka effekter all isolering kommer få på företag, ekonomin osv...

Vi har isolerat oss här hemma nu, på 6 dagar så är det bara en vända till affären och till barnens skola för att hämta material som har gjorts förutom promenader utomhus. Eftersom jag är i riskgruppen så håller vi barnen hemma och kör skolundervisning hemifrån, skolan är som tur va med på noterna och killarna har tom lektioner online! Mollies fröken har gjort ett två veckors schema med uppgifter åt henne i svenska, matte och engelska. Men sen kör vi lite annat också då barnen plöjer sina uppgifter så snabbt, så vi har bakat och lekt ute för att hålla alla sysselsatta och borta från skärmarna lite iaf. Men ja nu börjar jag bli lagom rastlös... just denna veckan har jag lite i skolan också typiskt nog när jag hade behövt något som sysselsatte mig.
Och apropå skolan så har dem nu gått ut med att praktiken ska fortgå som planerat om inte arbetsplatserna har något att invända. Men om arbetsplatserna invänder eller om man är i riskgrupp (och kan bevisa det) och pga det inte kan gå ut på praktik så startar skolan en kurs till, det är den kursen som vi ska starta med i höst. Så imorgon ska jag ha möte med en på skolan online för att bevisa att jag är i en riskgrupp, jag vet inte om jag ska visa upp mitt ärr eller skicka bilder från min journal på 1177 för att bevisa det, men jag får prata med henne och se... Jag har iaf ingen avsikt att gå ut i arbetslivet för tillfället, alla gånger att jag tar det säkra före det osäkra!

Nej nu ska jag krypa i säng, vi hörs!

1 kommentar:

Unknown sa...

Var rädda om er kramar Karin