måndag, september 02, 2019

Plugghäst med stora ord

Im back, en ny Nathalie, en Nathalie som studerar på yrkeshögskola och slänger sig med stora ord. Haha, nej, stora ord är jag inget bra på, och det är faktiskt en sak som oroar mig... Behöver jag kunna stora ord? Jag som använder små ord och ser ut som ett frågetecken när folk drar till med stora akademiska uttryck... Jag är inte korkad, det självuppfattningen har jag inte, jag är bara totalt ointresserad av stora ord som bara finns för skryta och göra sig märkvärdig. Detta ointresse kommer leda till att jag inte kommer plocka upp de orden nu heller, och jag undrar så om de kommer påverka mitt betyg? Jag kommer plocka upp de viktiga ändå, för som sagt, jag är inte korkad, men kanske kommer jag låta som jag är korkad? Jaja, det och allt annat som oroar mig inför min studietid kommer nog att visa sig allt eftersom tiden går.
Men jag har alltså börjat studera! Jag pluggar till behandlingsassisten på distans, en utbildning på 2 år. Jag var på första närträffen förra veckan, det var galet mycket information och ganska ensamt första dagen. Dag nummer 2 så blev vi indelade i våra grupper och fick göra en rad massa utmaningar tillsammans så att man lärde känna sin grupp, det var väldigt roligt! Och dag tre så påbörjades själva studierna och första kursen. Det var spännande 3 dagar och än så länge så känns utbildningen dessutom helt rätt! Vad som också var spännande är att jag körde och bodde i husbilen helt själv. Jag har kört husbilen förut och gjort allt det som behöver göras i husbilen förut, men aldrig helt ensam. Detta var en bra boast för självförtroendet, nu vet jag att jag kan! Tom att parkera på campingen klarade jag lätt, vilket alla utom jag var säker på att det skulle vara, men nu har jag bevisat det för mig själv också. Så nästa sommar mamma, då drar vi till Ullared och bor på campingen där ;)

I övrigt så fortsätter vardagspusslet, Pelle var iväg med spelmanslaget i helgen så jag hängde med barnen i skateparken och här hemma, jag peppade Alex i hans jultidningsförsäljning och drog runt allt här hemma. I denna veckan fortsätter pusslet när Pelle åker på kickoff i Polen med företaget och jag får rodda skola, hund, aktiviteter, föräldramöte, läkarbesök och tandläkarbesök inom loppet av de dagar han är borta. Det är korkat upplagt på föräldrarmötet så hur jag än pusslar så missar jag information för 2 av barnen... Vem ska man välja? Jag kan ju knappast vara den enda med flera barn på skolan... korkat!

Sen får jag kärt besök till helgen, det ser jag fram emot! Men är det verkligen redan september? Hur är det möjligt? Tiden går för fort! Och med Alex som säljer jultidningar så far tankarna till jul redan, vi hade ju precis sommarlov! Men om någon vill köpa något från Alex så hojta till, han har spanat in en vettig premie i form av en datorstol, så jag stöttar honom gärna i hans eftersträvan att sälja prylar. Så här långt så har han sålt till två grannar och hoppas såklart på stöd från släkt och vänner!

Nej nu ska jag kanske ge mig på boken jag bör läsa, eller klippa gräset, solen skiner och det ska regna hela veckan, hm... Oavsett så är det dags för något annat. Vi hörs!

Inga kommentarer: